Очи у очи - Статистика: Јокић је бољи од Дивца!

Никола Јокић - дечко који се у НБА лиги буквално игра кошарке! Млади Србин је показао да је ас племенитог кова, а многи га већ пореде са Владе Дивцем.

Кошарка 05.01.2017 | 22:20
Очи у очи - Статистика: Јокић је бољи од Дивца!
И један и други су центри, али кошарци приступају на потпуно атипичан начин. Некада Дивац, а данас Јокић, се од осталих “дугајлија” у најјачој лиги света разликују смислом за игру. Знају да додају лопту, не плаше се да преузму одговорност, а и шут са дистанце није непознаница.

Владе Дивац је у НБА стигао са 21. годином, Никола Јокић је прву сезону одиграо са 20 година. Оком статистике, млади Сомборац је имао бољи учинак од легендарног аса.

Јокић је просечно постизао 10,5 поена, уз седам скокова и 2,4 асистенције по сусрету. Са друге стране Дивац је у својој руки години бележио 8,5 поена, 6,2 скока и 0,9 асистенција по утакмици.

У другој НБА години Јокић је одиграо 31 утакмицу (до сада) и поново има бољу статистику од Дивца - 12,7 поена, уз 7,7 скокова и 3,7 асистенције по мечу.

Дивац је у својој другој години просечно постизао 11,2 поена, уз 8,1 скокова и 1,1 асистенцију.

Статистика је као бикини, пуно открива али и много скрива... Ове цифре не морају да значе ништа, али једно је сигурно - Јокић је на добром путу, путу великана.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар