Живко Гоцић: Камо среће да је више Дулета Вујошевића!

Дугогодишњи капитен ватерполо репрезентације Србије, Живко Гоцић, рекао је у интервјуу листу Данас да су родитељи и тренери кључ успеха младих спортиста.

Остали спортови 04.01.2017 | 11:45
Живко Гоцић: Камо среће да је више Дулета Вујошевића!
Гоцић је поменуо, као добар пример, свог некадашњег тренера Ненада Манојловића и Душка Вујошевића, дугогодишњег тренера кошаркаша Партизана.

Породица је, каже Гоцић, први важан чинилац успеха.

"Нама традиционалног васпитања здрава и сложна породица је најчвршћи ослонац и непресушни извор среће, вредан сваке жртве. Жао ми је што су се те ствари промениле, мада није да не разумем данашње спортисте. Оне млађе, нарочито. Лак су „плен“, јер у систему поремећених вредности пребрзо дођу у фокус, а врло често немају довољно посвећене родитеље, који ће на време да им зауставе тај рингишпил у главама," рекао је Гоцић, који је у каријери освојио готово нестварних 26 медаља на највећим такмичењима, укључујући по три олимпијске и са светских првенстава и шест са шампионата Европе.

Други фактор су тренери, каже легендарни ватерполиста.

"Немају ни тренере спремне да се баве њиховим личностима, вољне и способне да их науче још по нечему поред технике и тактике. Камо среће да је више Душка Вујошевића у српском спорту. Могу људи да мисле шта хоће о његовом лику и делу, и мени као партизановцу неки Дулетови ставови звуче екстремно, али нико му не може оспорити јак и правилан педагошки утицај на момке које води. Недостају нам типови као он и њихово „Где си сине кренуо, с цветом у коси?“ дечацима слуђених после пар менаџерских позива, неколико новинских текстова о њима и првог „типовања“ атрактивне девојчице. Ја сам имао два оца. Рођеног Боривоја и тренера Ненада Манојловића. Сваки на свој начин и у свом домену учинили су да испаднем овакав. Доживотно хвала обојици," рекао је, између осталог, Гоцић у интервјуу дневном листу Данас.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар