Рак може бити спријечен и излијечен

Он каже да се ЦИА појавила на његовим вратима са питањима. Колеге су га упозориле да не наставља са својим контроверзним открићима.

Свијет 03.01.2017 | 17:03
Рак може бити спријечен и излијечен
Једна од његових професионалних организација је разматрала да га избаци због његовог истраживања, а национални панели га сада игноришу.

На крају, Колин Т. Кембел се нашао сам на раскршћу и питао да ли да настави са поштованом академском каријером или да објави своја научна открића која се супротстављају са установљеним принципима исхране, противрече упутствима владе, погрешно су схваћена у медицинским установама и оповргавају маркетиншке тврдње великих прехрамбених корпорација.

Кембел каже да је одабрао истину.

Професор из нутриционе биохемије на Корнел универзитету, рекао је да је истраживање доказало да конзумирање животињских производа, укључујући месо, рибу и млеко, покреће хроничне болести и оштећено здравље, представљајући већи ризик него наслеђе или околина.

Он је повезао казеин, протеин из млека са раком дојке. Његов животни професионални фокус били су рак и исхрана и Кембел каже да је глобална и национална борба против рака одабрала погрешног непријатеља.

Иако је учен и отмен, Кембел није уздржан. Нестрпљив је и набусит. Он искључује све облике дијета попут Аткинсонове, Паолове или високопротеинске дијете. Не подржава прослављене лекаре који преписују дијете са дивљим лососом, скупим травама и суплементима. Он жели здравље за све, а не само за оне који могу себи да приуште скупе фармацеутске производе.

Колин Кембел оповргава лекаре као поуздане изворе нутриционих савета за своје пацијенте. Они нису имали никакву нутрициону едукацију у медицинској школи и нису спроводили лабораторијска истраживања.

Кембел је међутим, провео више од пет деценија истраживајући у лабораторији, што је углавном финансирала јавност. Упоран је у томе да јавност мора да зна за његове резултате.

Он тврди да исхрана може да спречи и излечи рак као што може да спречи срчане болести. По његовим речима, исхрана богата животињским протеинима узрокује повећану карциногену активност.

Кембел је у лабораторији доказао да повећана конзумација животињских протеина активира рак, док смањена конзумација детоксикује рак. Високопротеинска исхрана повећава репликацију ћелија и слободне радикале кисеоника повезане са раком и старењем.

Кембел сматра да саме биљке могу да нам обезбеде све протеине који нам требају.

Понашањем и васпитањем, Кембел је ратник. Одрастао је на млечној фарми у Вирџинији убеђен да млеко има нутритивну вредност.

На почетку своје академске каријере, истраживао је дијететске протеине међу децом са Филипина и био је изненађен открићем да постоји висока повезаност између конзумације животињских протеина и рака јетре. Био је још више изненађен када је прочитао рад који су објавили научници у Индији који су повезали млечне протеине са раком.

Он каже да је то у супротности са свим у шта је веровао до тада.

Кембел је написао књигу о исхрани (која укључује „целу храну, само биљке, без меса, рибе или млечних производа, без уља и прерађену храну“) и епидемиолошким студијама са својим сином Томасом под називом Студија Кине 2005. године очекивајући ограничену публику. Сада је она продата у преко милион копија и преведена на 25 језика. Кембелов наставак књиге се појавио 2013. године и постао бестселер.

Након 50 година нутриционих биохемијских истраживања, Кембел посматра казеин као један од најрелевантнијих хемијских канцерогена икад идентификованих.

Није било клиничких испитивања већих размера на људима како би се испитивала ефикасност целе хране, исхране засноване на биљкама за превенцију и терапију рака; међутим, мања студија је показала да таква исхрана лечи срчане болести код пацијената.

Грег Милер, извршни председник Националног млечног савета, групе млечне индустрије, рекао је да је тврдња која повезује млечне производе са болешћу погрешно тумачење.

Он тврди да има више доказа који повезују конзумацију млечних производа са здрављем и превенцијом рака.

Колинов син, Томас Кембел, рекао је да је улога исхране у здрављу једно од најважнијих питања данашњице, али да је нутриционизам нешто што је заборављено.

Он је рекао да се заинтересовао за нутриционизам и здравље када је 2001. помагао оцу око књиге.

Уписао се у медицинску школу где заиста није добио никакво знање о нутриционизму. Сео је и учио.

Сећа се једног предавања са друге године када је постављено питање да ли постоје докази о томе да су срчана обољења повезана са исхраном. Ћутао је тада, али је касније извео истраживање и открио да је 75% људи који су почели са исхраном ради превенције, наставило са том исхраном.

Данас као лекар, каже својим пацијентима, па и деци да избегавају животињске производе.

Ипак, потребна су насумична клиничка испитивања већих размера, рекао је он.

Едвар Ђованучи, професор нутриционизма и епидемиологије рекао је да је исхрана главни узрок лошег здравља широм света. Његова истраживања се подударају са Кембеловим.

Међутим, и као подржавалац Кембеловог рада, Ђованучи је рекао да је веза између казеина и рака дојке редукционистичка и да не мора да узрокује друге нутриционе синергије. То тврди чак и Кембел, али додаје да докази из лабораторије указују на повезаност.

Ђованучи сматра да је најгора ствар у западној исхрани што једу превише, а не зато што конзумирају казеин. Ипак, упркос томе, он је рекао да у млеку нема нутриционих добробити које нису доступне у биљкама.

У јавности се и даље препоручује конзумација животиња из комерцијалних интереса.
Док је млеко боље од заслађених напитака, истраживања показују да млечни производи не поболшавају кости у каснијем животу.

Заправо, истраживања су показала да је повећана конзумација млека повезана са ризиком остеопорозе у каснијем животу.

Тхе Цорнелл Цхроницле, који објављује Корнел универзитет, рекао је да ће објавити Кембелов чланак на пролеће. Особље је Кембелу послало копију чланка, али на крају ипак није објављен без објашњења. Кембел је рекао да је ово само још један од примера притиска индустрије на универзитет.

Кембел сматра да Корнел покушава да га дискредитује.

Када се вратио из Кине након што је обавио своју масовну епидемиолошку студију, ЦИА се појавила на његовим вратима.

Он је рекао да су му понудили помоћ око превођења, али да је одбио ту помоћ.

У својој књизи, Кембел је писао о напорима кључних људи у Америчком друштву за нутрицију да га елиминишу из чланства.

Данас, Кембел циркулише између домова у Њујорку и Северној Каролини и одржава бројна предавања. Он је упоран у свом залагању за улогу владе у политици јавног здравља и нутриције, тврдећи да влада игнорише науку и придаје много значаја корпоративним истраживањима.

Огромна, глобална економија шири се преко пољопривреде, усева, стоке и агрохемијских корпорација до медицинских установа, укључујући болнице, дрогу и фармацеутске компаније. Та економија, према Кембелу, базира се на установљеним упутствима исхране која позивају на конзумацију меса и млека.

Он је рекао да хемотерапија није добар приступ, као ни радијација и операција, тврдећи да је јавност у заблуди са трагичним последицама.

Извор: Wебтрибуне.рс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Муња

03.01.2017 17:37

Фатаморгана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доцументарy - Тхе Цанцер Цонспирацy

03.01.2017 19:18

Доцументарy - Тхе Цанцер Цонспирацy! хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=Тx7W662гд8М За болесне од рака! Хемо терапија и зрацење вас јос висе убија! ИМА ЛИЈЕКА!! П.С. Прилазем и линк из филма о Ессиац рецепту који је излијецио велики број људи! Назалост немам превод, али снадјите се! хттп://www.хеалтхфреедом.инфо/ессиац%20формула.хтм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доцументарy - Тхе Цанцер Цонспирацy

03.01.2017 19:20

За болесне од рака! Хемо терапија и зрацење вас јос висе убија! ИМА ЛИЈЕКА!! хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=Тx7W662гд8М П.С. Прилазем и линк из филма о Ессиац рецепту који је излијецио велики број људи! Назалост немам превод, али снадјите се! хттп://www.хеалтхфреедом.инфо/ессиац%20формула.хтм

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕССИАЦ ТЕА ФОРМУЛА & РЕЦИПЕ

03.01.2017 19:51

Рецепт који је излијецио на стотине хиљада људи! хттп://www.хеалтхфреедом.инфо/ессиац%20формула.хтм

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварно ниси фер сто манипулисес са линковима које сам послао...

03.01.2017 19:54

Знас, мозда и теби затреба једном! Не дај Бозе, али мозда знас неког коме је преко потребно! хттп://www.хеалтхфреедом.инфо/ессиац%20формула.хтм

ОДГОВОРИТЕ