Интервју - Валери Божинов: Партизан се воли и против Сурдулице и против Звезде!

Нападач Партизана Валери Божинов причао је у разговору за Б92 о форми црно-белих протекле јесени, зимској паузи, празним трибинама у Хумској 1 и где ће по истеку уговора на лето.

Фудбал 03.01.2017 | 19:30
Интервју - Валери Божинов: Партизан се воли и против Сурдулице и против Звезде!
Бивши нападач Фиорентине, Јувентуса, Манчестер Ситија, Парме и Спортинга скрасио се у Београду у протеклих годину и по дана, па упркос томе што му на лето истиче уговор, радо би остао у Партизану.

Божинов је један од најбољих стрелаца црно-белих откако је стигао у Хумску, постигао је 25 голова на 67 утакмица, а седам ове сезоне.

"Када искључимо испадање из Европе, све остало је супер, иде како треба. Боримо се за титулу и Куп. Живи смо и здрави, како ја, тако и моји саиграчи. То је битно. Што се тиче мене, 2016. је била добра, прелепа, нисам имао повреда, био сам здрав, а када си здрав има и успеха. То је најбитније, да си здрав. Нисмо освојили титулу, али се сада боримо, разлика у бодовима није велика као прошле године. Битно је што играмо добро, побеђујемо", рекао је Божинов у интервјуу за Б92.

У Србији је у току зимска пауза која ће трајати до краја фебруара, што се не свиђа Бугарину.

"Мени је криво што у овом периоду већина лига се и даље игра – италијанска, енглеска, шпанска, ми имамо велики одмор, а на лето када би требало да имамо више времена за одмор, морамо да раније почнемо да се спремамо за квалификације за Европу. Имаш 10-15 дана да се одмориш и одмах крећу припреме. Сада имаш два месеца одмора и да се спремиш. Ја бих волео да је обрнуто, да на лето имамо више одмора, а зими да играмо. Нажалост, наши терени и време то не дозвољавају. Морамо да се боримо с тим. Бар је добро што ће екипа имати времена да се одмори и спреми за пролеће, јер смо имали тешке припреме летос, кренули смо раније па нам је и добро дошао", рекао је Божинов.

Иако је Партизан ове сезоне много бољи у Суперлиги него прошле, уместо скоро 30, тренутно заостаје тек на паузи заостаје тек шест бодова за Црвеном звездом, али за разлику од прошле јесени протекле није играо у Европи, што је утицало на лош одазив навијача на утакмице.

"Свима нама којима је стало до Партизана је битно само да се игра добро и побеђује. Само тако можемо да вратимо навијаче. Наравно, овде на Балкану навијачи више желе да се игра у Европи, Лигу шампиона или Лигу Европе. Нажалост, ми, као ни Звезда, нисмо успели у томе, али ћемо се борити за то за следећу сезону. Да вратимо људе на стадион. Навијачи знају да су они за нас наш 12. играч. Велика је разлика када се игра домаће првенство и Европа. Људи хоће да гледају европска такмичења. Видели сте колико је људи долазило када смо играли ЛЕ, нажалост нема те воље, жеље када играмо у првенству. Што се мене тиче, ако навијаш за неки клуб мораш да долазиш на утакмице и навијаш. Није битно ко је противник. Не можеш да волиш Партизан само када игра у Европи. Партизан се воли увек и кад се игра против Сурдулице и против Црвене звезде. Мени је жао што је мало навијача, надам се да ће долазити више од следеће године на ЈНА", истакао је Бугарин.

С обзиром да му уговор истиче на лето, често се спекулише о његовој будућности, а италијански медији пишу о повратку Божинова на Апенине, те чак директорској позицији у неком од клубова Серије А.

"Не, не. Италијани увек пишу свашта. Ја сам увек говорио да волим Италију, то је моја друга кућа, много ми је дала у каријери и животу. Можда се вратим, играо сам у добрим клубовима и градовима, али није битно само да је лепо и да уживаш, битно је и да играш, да побеђујеш, имаш успехе. Једно су жеље, а друго реалност. Видећемо. Овде се осећам супер, лепо ми је у Београду и Партизану. Што се тиче мене ја сам задовољан, ако клуб, спортски директор господин (Ивица) Илиев и генерални директор господин (Милош) Вазура и председник (Милорад Вучелић) желе да продужим уговор и наставимо сарадњу, није никакав проблем, можемо се договорити. Битно је да обе стране то желе", рекао закључио је Божинов.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар