Ђоковић: Недостају ми мечеви са Надалом...

Новак Ђоковић је сваку годину почињао дуелом са Рафаелом Надалом у Дохи, али ове године нећемо гледати дуел великих ривала у Катару.

Тенис 04.01.2017 | 11:15
Ђоковић: Недостају ми мечеви са Надалом...
Док је Србин опет на истом месту, Шпанац је одлучио да 2017. почне у Аустралији, у Бризбејну.

"Ривалство са Рафом је нешто посебно. Одиграли смо огроман број мечева, Грен слем финала, а посебно је било на Аустралијен опену прошле сезоне које је трајало скоро шест сати. Недостају ми дуели с њим", рекао је Ђоковић.

Док је Ђоковић последњих година доминирао светским тенисом, Надал се мучио са повредама, као и још један његов велики ривал Роџер Федерер.

"Када сам постао један од бољих играча, морао сам да пронађем начин да побеђујем њега и Федерера. До пре неколико година нисам знао да ли могу бити доминантан јер су они били ту. Сада када су се вратили, не можемо их отписати из борбе за титуле због њихове историје, резултата и квалитета који имају", додао је Новак.

Ђоковић се мучио у првом мечу ове сезоне, али је успео да савлада Немца Јан-Ленарда Штруфа 7:6, 6:3, иако је губио 5:1 у првом сету.

"Никад не знаш како ћеш да почнеш. Иако сам доста тренирао и спремао се за овај турнир, све је другачије када почне меч, када је ту публика. Био сам мало нервозан, али сам се смирио јер сам знао да могу да пронађем ритам, што се и догодило. Могу да играм боље, али ово је први меч у години. Не могу бити на врхунцу у првом мечу у сезони, то је процес", објаснио је Ђоковић.

Он је оучи турнира у Дохи укључио у свој тим и бившег српског тенисера Душана Вемића, који је протеклих година често био уз њега.

"Доноси доста мира, он је врло смирена особа, али и неко ко одлично разуме игру. Знам га од шесте, седме године, заједно смо одрасли у истом тениском клубу. Он је једно време био најбољи српски играч. Увек ме лепо третирао, помагао, делио савете", рекао је Новак.

"Мислим да је веза коју смо успоставили довела до овог тренутка. Врло смо блиски, више смо од пријатеља, као породица смо. Сјајно је имати га у тиму јер смо радили заједно 2012. или 2013, а онда нисмо неколико година. Он и Марин (Вајда) се сјајно слажу, па је све једноставно", додао је Ђоковић.

Ђоковић ће у другом колу турнира у Дохи играти против Аргентинца Орасија Себаљоса у среду.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар