Забрана узгоја животиња са крзном

Од 1. јануара у Хрватској је ступила на снагу забрана узгоја животиња с циљем производње крзна, саопштило је удружење "Пријатељи животиња".

Регион 03.01.2017 | 08:40
Забрана узгоја животиња са крзном
Удружење истиче да је то резултат дуготрајне снажне и упорне борбе грађана, стручњака, институција и асоцијација за заштиту животиња током десетогодишњег прелазног периода у којем су узгајивачи чинчила покушавали срушити забрану.

Од када је забрана узгоја животиња са крзном 2006. године постала дио Закона о заштити животиња, већина узгајивача чинчила, јединих животиња које се у Хрватској узгајају ради крзна, престало је производњу, али је мањи дио њих наставио пословати с циљем рушења законске забране.

Притиску узгајивача чинчила да се укине забрана узгоја животиња са крзном или продужи прелазни период на још годину дана оштро су се успротивили грађани, ветеринари, политичари, европарламентарци, јавне личности, организације цивилног друштва и институције, истичу у Удружењу.

"Пријатељи животиња" захваљују свима који су помогли у остварењу ове велике побједе за животиње, али и за људе.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

03.01.2017 10:19

Овај свјет је постао заиста болестан. У њему се данас висе води брига о зивотињама него о људима. Не имајуци разума и моци за утврдјивање првенства вредности свијет је показати колико је постао декадентан и неспособан да реси основне људски проблема који су вазнији од проблема застите зивотиња. Заборавили смо на Истину да је цовјек главно Бозје створење на земљи и цовјеку да је Бог све подредио да слузи и буде од користи, а не да цовјек слузи зивотињама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

03.01.2017 16:02

кад су тако хумани зашто не забране ГМО и кемјтреллове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ах, друже

03.01.2017 16:49

Животиње с крзном имају довољно мозга да ГМО храну не једу.

Name

Михаило Микиц

03.01.2017 21:10

Ах друзе, зато ГЕНЕТСКИ МОДИФИКОВАНУ храну са задовољством слатко једес ти

Name

Ах, друзе

04.01.2017 17:56

Јок ја