Федерер играо послије 179 дана, сви гледали у кољено!

"У последње три-четири недеље престао сам да размишљам о тој повреди", рекао је Роџер Федерер после првог наступа још од 8. јула и елиминације у полуфиналу Вимблдона.

Тенис 02.01.2017 | 22:20
Федерер играо послије 179 дана, сви гледали у кољено!
Пуних пет месеци и 26 дана од када је поражен у полуфиналу Вимблдона од Милоша Раонића у незаборавном мечу – 6:3, 6:7, 4:6, 7:5, 6:3, најтрофејнији тенисер свих времена Роџер Федерер вратио се на терен.

После скоро пола године без одиграног меча, због неколико акумулираних повреда с којима је дуго играо, Швајцарац је забележио победу на Хомпман купу у Аустралији у првом мечу сезоне. Без изгубљеног сервис гема надиграо је 66. тенисера на АТП листи, Дана Еванса.

"У последње три-четири недеље престао сам да размишљам о тој повреди, јер нисам осећао реакције као пре. Немам више болове", рекао је Федерер новинарима у Перту, где заједно са Белиндом Бенчић представља репрезентацију Швајцарске на познатом Хопман купу, који је комбинација класичног АТП/WТА турнира и Дејвис, односно Фед купа.

"Можда сам очекивао да ће бити неких последица због интензитета игре и нервозе коју доноси играње меча, међутим после овога мислим да то више неће бити случај".

И почетком 2016. године, Федерер је имао паузе због повреде леђа, а касније су се проблеми пренели и на колено, па је чак имао и хируршки захват. Он готово да није био повређен у каријери, а шест месеци убедљиво је најдужи период који је провео као гледалац, тако да...

"Тек сада разумем како се осећају момци када доживе повреде и колико је тешко вратити се и све време бити стрпљив и смирен. Није лако и тек сада се дивим момцима којима је ово успело пре мене, попут Рафаелу Надалу рецимо. Он се увек враћао као да се ништа није догодило, сваки пут када се вратио из повреде поново је бележио успехе и надам се да ће тако бити и са мном", рекао је Федерер који је 2016. годину завршио као 16. тенисер на АТП листи.

Федерер се прекосутра састаје са Алексом Зверевом, представником Немачке.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар