Новак Ђоковић о циљевима и Дејвис купу: Постоји могућност да играм у Нишу!

Прво што нам је упало у очи када смо у Дохи видели Новака Ђоковића, било је да делује много свежије и растерећеније од последњег сусрета и обраћања медијима у септембру у Београду када је саопштио да му број један више није приоритет.

Тенис 03.01.2017 | 10:15
Новак Ђоковић о циљевима и Дејвис купу: Постоји могућност да играм у Нишу!
Зато смо разговор на српском језику и започели на ту тему. Питање је гласило: чиме би такмичарски био задовољан у 2017?

- Искрено, мало сам променио став. Не гледам више тако далеко месецима испред себе. И даље су мени гренд слемови најбитнији. Желим да на највећим такмичењима будем најбољи и да освојим још неку титулу са гренд слемова – био је јасан Ђоковић, који у својој колекцији има 12 титула са најзначајнијих и најјачих такмичења у тенису.

Рекли смо вам већ да Новак зрачи самопоуздањем. То је потврдио следећим реченицама.

- Потпуно сам усресређен на игру. Знам да сам на врхунцу и да када год изађем на терен могу да победим било кога било где. Имам велику веру у себе, знам колико могу, надам се да ћу одржати континуитет и да ћу побеђивати.

Новак из Дохе путује у Мелбурн на Аустралијски опен, а потом, иако у његовом календару нема Дејвис купа, ипак постоји могућност да га видимо у Нишу против Русије од 3. до 5. фебруара.

- Постоји опција да дођем, наравно. Нисам желео још ништа коначно да одлучим јер је превише рано. Надам се да ћу физички и психолошки бити спреман да играм. Видећемо све после Аустралије, тада ћу знати коначан одговор – рекао је други тенисер света.

Слична ситуација је и са учешћем у Дубаију.

- Рано ми је још да кажем да ли ћу играти у Дубаију. Оставио сам ту недељу пред Индијан Велс отворену, па ћемо да видимо. Одлучићу и за то после Аустралијског опена.

"Вемић је, такорећи, фамилија"

Душан Вемић је поново у тиму Новака Ђоковића. Заузео је место другог тренера и са Нолетом је у Дохи. Први тренер је Марјан Вајда ће се екипи прикључити у Мелбурну.

- Дуле је одувек био део тима. Он је пре свега мој пријатељ, изузетно смо блиски, такорећи као фамилија. И док сам ја као мали почињао да играм за Партизан, Дуле је увек био ту, помагао ми. Као да није ни одлазио. Одувек је ту са мном, тако да сада када нема Бекера, отворило се то место, па се Дуле вратио и баш ми је драго због тога – закључио је Ђоковић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар