Ђоковић у Дохи: Научио сам много из изазова кроз које сам прошао!

Новак Ђоковић делује свеже, делује спремно и, што је најлепше, у Катару нам делује потпуно посвећено новим тениским изазовима који га чекају у 2017. години.

Тенис 03.01.2017 | 08:15
Ђоковић у Дохи: Научио сам много из изазова кроз које сам прошао!
Чекали смо га дуго. Али нам то није сметало. После више од сат времена него што нам је прво било речено да ће доћи у прес центар у Дохи, зачули смо официјелног спикера:

- Конференција Новака Ђоковића почиње одмах.

После неколико минута се појавио. Познавши извештаче из Србије, прво што је изустио било је на српском језику:

- Срећна вам Нова година! Све најлепше!

Онда је то исто поновио и на енглеском. А потом је сео и више од 15 минута одговарао на питања седме силе.

Прво питање било је везано за рекапитулацију 2016.

- Мислим да је 2016. Била сјајна. Првих шест месеци за мене су били невероватни, док је у других шест протекло по систему горе-доле. Оно због чега сам ја срећан јесте искуство које сам стекао у протеклој години. Титула на Ролан Гаросу је сигурно обележила 2016, али желео бих поново Ендију Мареју да честитам на првом месту. Заслужио је то – рекао је Новак.

Ипак, неке колеге су инсистирале да Ђоковић мало детаљније анализира другу половину прошле године.

- Када чујем да неко каже да то није био добар период за мене, не могу да се сложим са тим. Свако искуство које сам тада стекао је благослов за мене. Знате, спорт је такав да понекад морате и да изгубите. Не можете увек да очекујете да ћете побеђивати. Ти месеци су били сјајно искуство за мене, научио сам много из изазова кроз које сам прошао. Хоћу да будем још бољи, не верујем у границе у животу. Мислим да ме љубав и страст које осећам према овом спорту, који је мој избор, терају да будем још бољи свакога дана – истакао је Ђоковић.

Тениска сезона је предугачка, игра се скоро 11 месеци, а одмор чини се прекратак.

- Имали смо пет-шест недеља паузе у којој је требало искомбиновати и одмор и припреме за 2017. Зато нисам много путовао, желео сам да будем на једном месту са породицом, у својој бази, да се не пакујем и идем на пут. Знате, тениски начин живота је такав да стално негде идемо, па понекад и изгубимо координате где смо. Било ми је битно да будем са породицом, да се ментално и физички опоравим за нове изазове – подсетио је Ђоковић да у новембру и децембру није био на неким егзотичним дестинацијама, већ је у Европи уживао са супругом Јеленом и сином Стефаном.

Други тенисер света је прошле седмице објавио распоред за 2017. у којем нема Дејвис купа у Нишу и Дубаија. То су промене у односу на 2016.

- Нису то неке велике промене. Оставио сам могућност да играм и Дејвис куп и Дубаи. Зависи само како ћу се психолошки и физички осећати. Та недеља пред Индијан Велс је празна и видећу шта како ћу проћи на турнирима овде у Дохи и на Аустралијском опену, па ћу одлучити да ли путујем у Дубаи или не – истакао је Новак.

Он је за крај истакао да се осећа сјајно у Дохи и да је већ постала традиција да Нову годину започиње у Катару.

-Већ трећу годину заредом долазим овде. Осећам се као код куће, увек можете да поведете породицу овде, што је сјајно. Мечеви почињу касније у току дана, стадион је фантастичан, увек је неко од топ играча овде, тако да је мени Доха идеална припрема за Аустралијски опен – закључио је Новак своје прво званично обраћање јавности у 2017.

Душан Вемић други тренер

Ново-старо име у тиму Новака Ђоковића је Душан Вемић. Вемић је раније био члан Новаковог стручног штаба, а сада је са одласком Бориса Бекера, Ђоковић одлучио да би најбоље било да то место заузме баш Дуле.

У Доху није допутовао Марјан Вајда, први тренер, већ ће се он екипи прикључити у Аустралији.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар