Чемпионшип: Луди Рединг! Јоканов Фулам пуче за два минута! Пукао и Њукасл...!

Луди Рединг! Јокан за два минута осетио снагу страшног Брајтона, Њукасл без Митра пукао од дављеника! Невероватан преокрет у Бристолу, Астон Вила ће тешко до Премијер лиге, Нотингему се смеши паклена борба за опстанак.

Фудбал 02.01.2017 | 19:00
Чемпионшип: Луди Рединг! Јоканов Фулам пуче за два минута! Пукао и Њукасл...!
Последњи пораз Фулам је доживео пре месец и по дана од Брајтона и од тада је ушао у серију непобедивости. Која је трајала до данас. И опет је Брајтон скинуо скалп чети Славише Јокановића.

Лидер са јужне обале гази све пред собом и данашњим тријумфом од 2:1 у гостима над Фуламом у дербију кола је забележио пету узастопну победу у Чемпионшипу. Брајтон заиста делује као казнена експедиција. Фулам су савладали истим резултатом као код куће пре 45 дана, а ово им је 18. узастопна утакмица без пораза.

Фулам је боље играо у првом полувремену, имао боље шансе и на почетку другог дела игре заслужено повео када је Пјазон спаковао у мрежу додавање Карнија. Али после водећег гола, Јокановићев тим као да је престао да игра фудбал и Брајтон је кренуо свим силама напред. За два минута су успели да окрену. Прво је Хемед погодио са беле тачке у 74. минуту пошто је Сигурдсон скривио пенал, а минут касније је Данк режирао тотални преокрет и победу Брајтона.

Брајтон је овом победом преузео чело табеле од Њукасла који је доживео изненађујући пораз на гостовању дављенику Блекбурну. Александар Митровић није био ни на клупи Сврака, Рафа Бенитез је у другом полувремену играо са Гејлом, Перезом и Марфијем у нападу, али ни то му није помогло да избегне минималан пораз.

Јунак Блекбурнове победе је био Чарли Малгроу који је постигао гол из слободњака у 74. минуту. Његов други у сезони и интересантно је да је оба дао против Њукасла. Свраке су биле бољи ривал, више нападале, али храбри Блекбурн је одолео, а потом преживео и шест минута надокнаде времена у којој је Гејл имао страшну прилику за изједначење.

Ипак, меч дана је одирган у Бристолу где је Сити до 72. минута водио 2:0 против Рединга головима Абрахама, а онда је уследио невероватан преокрет Ројалса. Кели је смањио дефицит, да би ветеран Керморгант у финишу меча показао да је и даље тата-мата за Чемпионшип. Изједначио је у 86. минуту, а онда у другом минуту надокнаде ударцем са 20 метара погодио за велику победу Рединга који сада касни шест бодова за Њукаслом.

Исти број бодова као Рединг има и Хадерсфилсд који је голом Велса у 81. минуту остварио минималну победу у Вигану. Четврту у последњих пет кола у Чемпионшипу! Бод мање има Лидс који је сјајном игром у другом полувремену искористио зицер против Ротерама и славио са лаганих 3:0 уз два гола Криса Вуда.

У окршају некадашњих премијерлигаша, Норич је декласирао Дерби са 3:0 уз хет-трик португалског нападача Нелсона Оливеире и оживео је наде о пласману у плеј-оф.

Изненађење је направио слабашни Кардиф који је голом Ралса у 16. минуту остварио минималац против Астон Виле која је била у успону форме и сада је све даље од повратка у Премијер лигу.

Владимира Стојковића није било на голу Нотингем Фореста који је доживео чак четврти узастопни пораз и следи му грчевита борба за опстанак. Данас им је меру на њиховом стадиону узео Барнсли чији капитен Хурихејн је постигао једини гол на мечу у 81. минуту. 

ЧЕМПИОНШИП - 25. коло

Понедељак:
Бирмингем - Брентфорд 1:3 (1:0)
/Јуткијевич 23 - Хоган 54, Дејвис 73 аутогол, Џенарис 87/

Блекбурн - Њукасл 1:0 (0:0)
/Малгроу 74/

Бристол Сити - Рединг 2:3 (1:0)
/Абрахам 27, 47 пенал - Кели 72, Керморгант 86, 90+2/

Бартон  - Престон 0:1 (0:1)
/Кларк 45+1/

Кардиф - Астон Вила 1:0 (1:0)
/Ралс 16/

Фулам - Брајтон 1:2 (0:0)
/Пјазон 55 - Хемед 75 пенал, Данк 75 /

Лидс  - Ротхерам 3:0 (0:0)
/Бартли 47, Вуд 66, 79/

Норич - Дерби 3:0 (1:0)
/Оливеира 15, 78, 80/

Нотингем Форест - Барнсли 0:1 (0:0)
/Хурихејн 81/

КПР - Ипсвич 2:1 (1:0)
/Сила 30, Вшолек 83 - Лоренс 48/

Шефилд Венздеј - Вулверхемптон 0:0

Виган - Хадерсфилд 0:1 (0:0)
/Велс 80/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар