Венгер брани енглеске колеге: Не добијају праву прилику!

Француз сматра да је превише странаца у Премијер лиги.

Фудбал 02.01.2017 | 21:30
Венгер брани енглеске колеге: Не добијају праву прилику!
Арсен Венгер је подигао глас у одбрану својих колега из Енглеске. Наиме, Француз сматра да домаћи тренери не добијају довољно прилика да воде тимове у Премијер лиги.

Занимљива изјава, имајући у виду да је Венгер већ 20 година на клупи Арсенала и да, незванично, фигурира за место селектора Енглеске.

У најави утакмице Борнмут - Арсенал (уторак, 20.45), француски стручњак је нахвалио колегу Едија Хауа, јер је искористио своју шансу.

Хау је један од само четири енглеска тренера у Премијер лиги. Он је помогао Борнмуту да се устали у лиги откако је 2015. године из Чемпионшипа ушао у елиту.

"Када сам дошао (1996) страним тренерима није пружена шанса, тада сам био једини. Сада су се ствари преокренуле и енглески тренери не добијају довољно прилика. Хау је један од супротних примера, млад је и перспективан, искористио је шансу и учврстио је позицију клуба као редовног премијерлигаша. Он је пример свим младим енглеским тренерима да ако добро раде и ако се пробију кроз клуб, могу да добију шансу у Премијер лиги", рекао је Венгер за Скај.

"Чак и у другој лиги, не треба заборавити да су тада имали невероватну сезону, постигли су више од 100 олова. Не само да су опстали, већ имају и позитиван стил игре. Због тога му се предвиђа светла будућност", додао је француски тренер.

Венгер је рекао да жели да његова екипа у 2017. оствари боље резултате него претходне године, у којој није освојила ниједан трофеј.

"Разочаран сам јер смо освојили друго место и нисмо успели да освојимо куп који смо желели. Уверен сам да је екипа напредовала у 2016. години, али недовољно да освоји титулу, или да се нађе у борби за Премијер лигу. Ниво у Премијер лиги је веома добар, лига је напета и тешко је у свакој утакмици. Морамо да напредујемо, а пласирали смо се у нокаут фазу Лиге шампиона и још смо у горњем делу табеле у Премијер лиги", навео је Венгер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар