Видео - Венгер: Жируов гол је умјетност!

Искусни менаџер Арсенала признао је да је гол Француза против Кристал Паласа за њега међу топ 5 погодака свих времена.

Фудбал 02.01.2017 | 19:30
Видео - Венгер: Жируов гол је умјетност!
Оливије Жиру је првог дана нове године постигао гол о коме ће се дуго причати.

Мајсторија петом од пречку Кристал Паласа била је уметност. Баш тако је Арсен Венгер, менаџер Арсенала, оценио маестрални погодак свог нападача.

"То је био фантастичан гол. Сјајан рефлекс. Голгетери имају тај фантастичан рефлекс, способност да било којим делом тела, чак и малим прстом реагују када је потребно и постигну гол. И Оливије има ту врсту рефлекса, а овај гол је трансформисао у уметност", изјавио је Венгер после тријумфа свог тима од 2:0.

Он је рекао да је Жиру током каријере постигао неколико важних голова за тимове за које је наступао, али да ће погодак против Кристал Паласа заувек стајати уз његово име.

"То је уметност не само по томе што је реаговао како нико није очекивао, већ по лепоти покрета коју је направио и ефикасности. Нико неће моћи да заборави тај Жируов гол. Нападачи током каријере постигну два или три гола која се памте, овај Оливијеов ће увек стајати уз његово име", додао је Венгер.



Он сматра да је мајсторија његовог земљака један од пет најбољих погодака које је видео у дресу Арсенала од 1996, од када седи на клупи тог тима.

"Имао сам неколико врхунских стрелаца у тиму, али његова бравура сигурно спада у пет најлепших голова. Сећам се голова Дениса Бергкампа против Лестера и Њукасла, Тијери Анрија против Реал Мадрида и Ливерпула, Кануа Челсију... Водим овај тим 20 година, по сезони постижемо 70 или 80 голова, што значи до сада сам их видео 1.600... Тешко ми је да сетим пет најбољих у тренутку", навео је менаџер "тобџија".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар