Рафа пред АО: Да не вјерујем, био бих на пецању!

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да се радује повратку такмичењима после повреде и да верује да може да освоји још неку Гренд Слем титулу.

Тенис 02.01.2017 | 20:15
Рафа пред АО: Да не вјерујем, био бих на пецању!
Надал, освајач 14 највећих трофеја, променио је припреме за Аустралијан Опен, где је прошле године испао у првом колу.

Он је пре два дана освојио егзибициони турнир у Абу Дабију, одакле је отпутовао у Аустралију на турнир у Бризбејну, где ће играти први пут у каријери.

"Добро сам играо у Абу Дабију... Тамо сам одиграо три добра меча и то је важно. Заиста се надам да ће ми ти мечеви помоћи да одиграм добро у Бризбејну", рекао је Надал.

У првом колу противник ће му бити Александар Долгополов, а ако прође, у четвртфиналу би могао да игра против браниоца титуле Милоша Раонића.

Последњи Гренд Слем турнир Шпанац је освојио 2014. године на Ролан Гаросу, а све до прошле године, на сваком Аустралијан Опену на коме је учествовао од 2007. године стизао је најмање до четвртинала, док га је 2009. године освојио

Надал се на терен вратио после повреде левог зглоба, због које је прошле године морао да се повуче са Ролан Гароса уочи трећег кола и пропустио је Вимблдон.

Освојио је златну олимпијску медаљу у дублу у Рио де Жанеиру, али мучили су га болови.

"Прошле године сам играо сјајно, али сам се повредио у најгорем тренутку. Срећан сам што сам се вратио такмичењима. Абу Даби је био добар старт. Морам тако да наставим. Добро је што играм у Бризбејну. Не знам да ли ће ми то помоћи, то ћемо видети после Мелбурна, не могу да предвидим будућност. Једино што могу да кажем је да сам здрав и да верујем да могу освојим трофеј. Да то не верујем, био бих код куће на пецању", рекао је Надал.

"Уторак је важан дан. Немам много времена да се прилагодим на терен, али сам задовољан. Спреман сам, фокусиран и даћу све од себе", изјавио је девети играч са АТП листе.

Он је рекао да се нада да би у 2017. години могао да допуни колекцију гренд слем трофеја, али да то не може да обећа.

"Не знам да ли ће ми помоћи наступ у Бризбејну, то ћемо видети после Мелбурна, не могу да предвидим будућност. Једино што могу да кажем је да сам здрав и да верујем да могу освојим трофеј. Да то не верујем, био бих код куће на пецању", рекао је Надал.

Први Гренд Слем у сезони почиње за две недеље.



Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар