Надалов нови почетак: Потребно је вријеме!

Шпански тенисер Рафаел Надал победио је Гофана, Раонића и и Бердиха у Абу Дабију, али не жели још увек да предвиђа своје шансе у 2017. години.

Тенис 02.01.2017 | 15:45
Надалов нови почетак: Потребно је вријеме!
Надал је и током претходних неколико година имао добрих резултата, али није успевао да се врати на ниво на којем је и освојио 14 Грен слемова.

"Сјајно се осећам, играо сам сјајно. Три меча против тројице врхунских играча. Победити такве играче је немогуће ако не играте добро", рекао је Надал после тријумфа у Абу Дабију.

"То су за мене веома добре вести, ова три меча ми доносе добар ниво самопоуздања. Знам да сам веома напорно тренирао на Маљорки и да сам радио добро, али у исто време никада не знате шта ће се догодити када такмичење почне. Мој осећај је да сам играо добро и ова три меча су то потврдила."

Пре Аустралијан опена, Надал ће наступити и на трунриру у Бризбејну.

"Хајде да видимо како ће се ствари одвијати у следећих неколико месеци. Не могу да анализирам своју игру овде, у Бризбејну, на Аустралијан опену, потребно је да прође одређени период и зато кажем хајде да сачекамо да видимо како ће изгледати на пример после Индијан Велса и Мајамија. До тада ћу већ одиграти шест турнира и моћи ћу да кажем 'ок, ту сам или тамо'. Посебно када се не такмичите неко време, враћате се после повреде, посебно је у тим тренуцима немогуће анализирати како сте играли на два или три турнира. Потребно је време. ХАјде да сачекамо неколико месеци. Знам да вредно тренирам, имам велику мотивацију да наставим, потребно ми је стрпљење, без обзира на резултате. Историја каже да имам добре шансе ако будем радио нормално", рекао је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар