Осим: ФС БиХ ми дао функцију да ме се "ријеши"!

Легендарни "Штраус са Грбавице" Ивица Осим концем прошле године постао је почасни предсједник Фудбалског савеза Босне и Херцеговине.

Фудбал 02.01.2017 | 09:00
Осим: ФС БиХ ми дао функцију да ме се "ријеши"!
Популарни Швабо је најприје награђен Орденом излазећег сунца златних зрака са значком од Владе Јапана, гдје је током тренерске каријере водио Џеф јунајтед и јапански национални тим.

Потом је на Изборној скупштини ФС БиХ постао почасни предсједник Савеза.

"Ови наши су ми дали функцију или, ако већ хоћете, признање само да ме се ријеше. У принципу, то је било: 'Хај’мо му дат функцију, да више не прича, да се не пита'.Не смета то мени што они желе да ме се ријеше, већ што сам ја добио то, а прескочили су неке људе. Прескочили су хијерархију, јер сигурно има ту људи који су нашем фудбалу дали много више од мене. Ја сам радио оно што ми је била дужност, трудио се да будемо коректни, да направимо праву атмосферу, прије свега да будемо људи и спортисти сви који имамо неке везе са Савезом", изјавио је Осим у интервјуу за сарајевско "Ослобођење".

Ипак, признање му много значи.

"А значи ми итекако, али мора по неком реду, по неким заслугама. Нисам ја једини радио свих ових година и има ту много људи који су заслужили признања и плакете", додао је некадашњи тренер Жељезничара, Партизана, Панатинаикоса, Штурма и репрезентације Југославије.

На крају интервјуа за сарајевски лист је честитао Нову годину. "Не само вама новинарима него напиши свима у земљи".

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бошњак

02.01.2017 08:39

Дали су му ту функцију да га учуткају, јер је он једина особа у савезу који мисли својом главом. Сви остали иду по своје мишљење код својих страначких вођа који су их на функцију и поставили.

ОДГОВОРИТЕ