Клоп неће о титули, Пеп неће о отписивању!

Менаџери Ливерпула и Манчестер ситија опрезни у изјавама након међусобног дуела.

Фудбал 01.01.2017 | 21:00
Клоп неће о титули, Пеп неће о отписивању!
У дуелу двојице увек насмејаних менаџера, овога пута је осмех био само на лицу Јиргена Клопа.

Фудбалери Ливерпула славили су против Манчестер ситија (1:0) у последњој утакмици Премијер лиге у години иза нас и тако показали да су у овом тренутку најозбиљнији кандидат Челсију за титулу шампиона.

Погодак Жоржиња Вајналдума у 8. минуту донео је "редсима" вођство на "Енфилду", на крају ће се испоставити и победу, и поновни прилазак "плавцима" на шест бодова заостатка. Манчестер сити је сада на озбиљној, двоцифреној, удаљености од десет поена...

Јасно је да су интервјуи Пепа Гвардиоле и Јиргена Клопа након меча били фокусирани на титулу.

Обојица су пружили "дипломатске" одговоре.

"Морамо да добијамо наше мечеве и да видимо где ће нас то одвести. Када остане пет-шест мечева до краја сезоне – у том тренутку можеш да размишљаш о титулу, али у овом тренутку ми само сакупљамо бодове", казао је прво Јирген Клоп.

Челси је у невероватном низу од 13 узастопних победа...

"Ова лига је невероватно тешка. Погледајте Челси и њихов низ, они су невероватно јаки. Али, можете ли да замислите колико је фрустрирајуће када имате 13 тријумфа заредом, а првом од вас бежите само шест бодова?", био је нешто опуштенији Немац.

Гвардиолин Сити је поново одиграо неубедљив меч.

Прво полувреме је било поготово лоше, па су тек у наставку упутили први ударац у оквир гола.

Шпански менаџер је остао у свом маниру и ни овога пута није критиковао своје играче због бледе партије и није желео да се одрекне "јурњаве" за титулом. Тек то не би био његов манир...

"Када сте у оваквој ситуацији са мечевима фокус је само на следећој утакмици.. Не желим да причамо како нам је циљ Премијер лига или неке сличне ствари. Играмо са Барнлијем и видећемо шта ће се десити у наредном колу. Почели смо добро, али су они створили прву шансу и постигли гол. Контролисали смо њихове контре, а у другом полувремену смо били бољи. У оваквим утакмицама – одлучују ситнице", казао је Пеп на крају меча.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар