Даниловић: Са Звездашима никад нисам био у проблему!

"Не могу свима да се свидим. Нити се трудим, нити је то могуће. Али, никад нисам имао проблем с навијачима Звезде, ни као играч, ни кад сам био председник", каже Даниловић за "Информер".

Кошарка 02.01.2017 | 19:45
Даниловић: Са Звездашима никад нисам био у проблему!
Кошаркашки савез Србије има трећег председника.

То је, после Драгана Капичића и Драгана Ђиласа, овог децембра постала легенда Партизана, спрске, југословенске и европске кошарке, Предраг Даниловић.

Као неко ко је "мали милион пута" бојевао у црно-белим бојама, што се овде увек ставља у први план у односу на репрезентативне успехе, од првог дана сусрео се са дозом неповерења пре свега код навијача црвено-белих.

Али...

"Јесам легенда Партизана и јесам био председник Партизана, као што је Драган Ђилас велики навијач Црвене звезде. Овде у Савезу има много оних који навијају за Звезду, с већином сам близак. Можемо ми да се шалимо, али ћу радо ићи на Звездине утакмице и трудићу се да та два клуба што ближе сарађују. Никад нисам имао проблем с навијачима Звезде, ни као играч, ни кад сам био председник, јер никад ниједну ружну реч нисам рекао ни о њима, ни о Звезди", рекао је Даниловић у интервјуу за новогодишњи троброј "Информера".

"Људи би требало да знају да Кошаркашки савез Србије нема везе с клубовима. Мој посао ће бити да приближим Звезду и Партизан што је више могуће, а сад... да ли неко мисли овако или онако, на то не могу да утичем. Не могу свима да се свидим. Нити се трудим, нити је то могуће", додао је.

"Искрено, мислим да сада има много простора за сарадњу Звезде и Партизана. Могли би заједнички да крену напред и да себи обезбеде финансијску помоћ. Хоћу да кажем да би било много лакше кад би се оба клуба заједно обратила неким институцијама. Тад би те институције виделе да су прошла времена када су та два клуба ратовала. Да се разумемо, увек би требало да буде спортских тензија, то је драж њиховом ривалитету, али би клубови требало да се приближе", изјавио је Даниловић за "Информер".

Упитан за однос са садашњим председником КК Црвена звезда Небојшом Човићем...

"Сасвим коректан", рекао је Даниловић.

"Све док се будемо међусобно поштовали неће бити никаквих проблема. На крају крајева, господин Човић и ја смо имали састанак који је био нормалан и није био тајан. И том приликом смо се сагласили да док радимо у заједничком интересу, у интересу кошарке и Савеза, нећемо никад имати проблем", истакао је Даниловић, који каже да људи који су га наследили у Партизану "искрено воле клуб" и "заслужују велики кредит за то што раде".

Додао је и да је Партизан донео праву одлуку уласком у ФИБА Лигу шампиона.

"Трошкови су много мањи него у Еврокупу, а да учествују у неком јачем такмичењу и служе као врећа за ударање ником не би користило. Уосталом, није ФИБА свето слово, у смислу да Партизан мора вечно да игра Лигу шампиона", додао је Даниловић.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар