КС БиХ гори, а држава се чешља!

Предсједник Кошаркашког савеза Босне и Херцеговине Александар Фулурија изјавио је да у Савезу влада суморна финансијска ситуација због неколико огромних тужби и судских процеса додавши да не зна како ће изаћи на крај са овим проблемима.

Кошарка 01.01.2017 | 19:15
КС БиХ гори, а држава се чешља!
Од самог доласка на чело Савеза у априлу нова гарнитура КС БиХ се сусрела са бројним финансијским проблемима, али је упркос томе успјела да обезбиједи одлазак рекордног броја селекција на европска првенства.

"Свједоци смо посљедњих мјесеци да се сусрећемо са извршним судским пресудама, пријетњама блокаде рачуна… И поред тих великих проблема ми смо успјели на ЕП послати девет репрезентативних селекција, што је рекордан број до сада. На крају можемо рећи да смо задовољни урађеним у условима каквим се налазимо. На крају године смо остварили значајан резултат на Еуробаскету до 18 година. Јавност је неоправдано незадовољна, јер није мала ствар бити шести у Европи, али чини ми се да ми признајемо само медаље као да смо велика кошаркашка нација", рекао је Фулурија за "Независне новине".

Многе селекције у 2016. години су стрепиле хоће ли уопште учествовати на европским шампионатима. Ипак, у КС БиХ уз многе напоре успјели су пронаћи средства за излазак на међународну сцену.

"На крају смо ипак успјели да обезбиједимо сва средства и све услове за наше селекције, а посебно бих издвојио ангажман нашег генералног секретара Дубравка Барбарића. Као што знате, сусрешћемо се са бројним потешкоћама које отежавају рад Савеза. Споменућу само да бивши генерални секретар Харун Махмутовић потражује 500.000 КМ, док је његов претходник Здравко Кнежевић добио дугогодишњи спор против КС БиХ. Ради се о износу од неких 60.000 КМ", додао је први човјек бх. кошарке.

Почетком јануара, најавио је одржавање прес-конференције на којој ће саопштити неке значајне одлуке. Финансијско пословање у протеклих неколико година резултирало је да су КС БиХ у 2016. години редовно посјећивали Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА), Порезна управа, Финанијска полиција… 

"Искрено, не видим рјешење за излаз из ове ситуације. Држава је показала да је није брига за кошарку иако смо имали изванредне резултате. КС БиХ је неоправдано запостављен. За свих девет селекција смо добили 40.000 КМ од Вијећа министара, док рецимо Кантон Сарајево за само једну екипу (репрезентацију) издвоји и до 100.000 КМ", закључио је Фулурија.

На крају разговора за поменути бањалучки лист је додао и да ће почетком године бити говора о избору селектора "змајева", с обзиром да је оставка Дамира Мулаомеровића коначно усвојена.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар