ЕСПН: Денвер је једва схватио да је Јокић најбољи!

Новинар престижног спортског портала ЕСПН Зек Лов не схвата "како је Денвер Нагетсима било потребно 30 утакмица да схвате да им је Никола Јокић најбољи играч".

Кошарка 01.01.2017 | 18:45
ЕСПН: Денвер је једва схватио да је Јокић најбољи!
Јокић ове сезоне просечно бележи 12,4 поена уз 7,6 скокова и 3,6 асистенција, али у последњих десет наступа 17,3 поена уз 8,5 ухваћених лопти и 5,5.

Српски репрезентативац је од резервног центра постао не само стартни, већ и кључни играч свог тима како у нападу, тако и у одбрани

"Никад нећу схватити како је Денверу Нагетсима требало скоро 30 утакмица да схвати да је Никола Јокић њихов најбољи играч. Имају скор 5-2 откако је као стартер својом универзалном игром покренуо екипу, иако су имали тежак распоред, укључујући два меча са Л.А. Клиперсима. Никад неће бити елитна одбрана док Јокић ојачава ниску поставу. Али ће можда израсти у просечну следеће сезоне. Постава са Емануелом Мудиајем, Геријем Херисом, Данилом Галинаријем, Вилсоном Чендлером и Јокићем убацује око 112 поена на 100 поседа, што је једнако Хјустоновом просеку сезоне". Јокић је у центру тога, предводи контре, туче се, баца лагане хороге", сматра Лов.

А с обзиром на његову сјајну игру једном руком, Лов сматра да би Јокић био врло успешан и као ватерполиста, за који је истакао да је врло популаран спорт на просторима бивше Југославије.

"То је врло жесток спорт. Играчи могу да додирују лопту лопту само једном руком, а судећи по његовом сналажењу на уском простору, он је то већ савладао. Званичници Денвера не знају да ли је Јокић играо ватерполо као клинац у Србији", написао је Лов уз пригодан видео прилог његовог потеза.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар