Пао тендер за пасоше, рокови цуре

Канцеларија за разматрање жалби (КРЖ) поново је поништила тендер за набавку пасошких књижица вриједан преко 22,2 милиона КМ без ПДВ-а и по свему судећи уговор са садашњим добављачем биће продужен и након марта како становништво не би остало без пасоша.

Босна и Херцеговина 31.12.2016 | 15:40
Пао тендер за пасоше, рокови цуре
"Ми тендер морамо поново расписати. Једна од могућности уколико се не заврши до марта јесте и та да се уговор са садашњим добављачем продужи док се тендер не спроведе до краја", рекао је Едим Несими, директор Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података, која и спроводи тендерску процедуру.

КРЖ је тендер поништила и прије него што је окончан, односно након жалбе француске компаније "Гемалто", која је срушила и раније расписан тендер за набавку пасошких књижица.

Подсјећања ради, Канцеларија за разматрање жалби 20. октобра донијела је рјешење којим поништава ранију одлуку Агенције за идентификациона документа, евиденцију и размјену података да трогодишњи посао набавке пасошких књижица додијели бањалучкој фирми "Муехлбауер", која до марта има уговор о набавци пасоша за БиХ.

Одлука КРЖ о поништењу тог тендера услиједила је након жалбе француске компаније "Гемалто", која је једина поред "Муехлбауера" конкурисала за тај посао, а чија је понуда означена као незадовољавајућа.

Несими је прије него што је поништен тендер рекао да, ако би се све институције укључиле у проблеме у вези с набавком пасошких књижица, да би се могао стићи рок, односно март 2017. године, када престаје да важи уговор с бањалучком компанијиом о испоруци пасошких књижица.

Прије поништења другог тендера Адил Османовић, министар цивилних послова, рекао нам је да Савјет министара БиХ прати дешавања у вези с набавком пасошких књижица, али да је права адреса директор ИДДЕЕА и менаџмент те агенције.

"Наравно да нећемо дозволити да након истека рока грађани дођу у могућност да не могу да добију документа", рекао је Османовић, додајући да ће Савјет министара БиХ урадити анализу ако се пробију рокови и видјети која институција није извршила своје обавезе.

(Независне новине)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зна ли неко гдје је Мацан?

31.12.2016 15:57

Зна ли неко гдје је ухљебљен Синиша Мацан кадар Снсд-а?

ОДГОВОРИТЕ