Најлуђа ноћ с друге стране шанка

Читав дан се сређују да буду лијепи, па се униште од алкохола

Република Српска 31.12.2016 | 15:13
Најлуђа ноћ с друге стране шанка
Док све дрма новогодишња еуфорија, за ватрогасце, љекаре, таксисте, угоститеље и музичаре, 31. је само још један радни дан.

Тачно у поноћ уз ватромет и пуне чаше, неки ће грлити пријатеље, неки породицу, а неки своје радне колеге.

Ту ноћ, највише се нараде конобари, који сатима слушају пијане госте, вођени паролом „гост је увијек у праву“.

Конобару Николи (32) је ово шеста Нова година коју ради. Напорно је, каже, али се исплати.

"Бакшиш је, ваљда због празничног расположења, много бољи него иначе, али дешава се свашта. Некада гост заспи у кафани, често губе одјећу, забораве јакне, а некада сам и чарапе налазио. Занимљиво је како се људи читав дан спремају да буду лијепи, а послије се униште од алкохола", каже он, и додаје да је најлуђа ноћ, најлуђа у правом смислу те ријечи.

Пијане муштерије заједнички су „проблем“ и зарада и таксистима, који за новогодишњу ноћ возе по дуплој тарифи.

"Нова година је нама као јачи викенд - много пијане омладине и много посла. Затишје од 23 часа до 1 послије поноћи, а од три до ујуту до шест је лудница", каже Дарко Вучић.

За сваки случај ту су и екипе хитне помоћи, које због пијанства, туча и петарди на Нову годину по правилу имају пуне руке посла. На безбједност расположених грађана пазе и ватрогасци, већ навикли на ноћна дежурства.

У Ватрогасној јединици Бањалука, кажу да су се у новогодишњој ноћи дешавале само мање интервенције, попут пожара контејнера или димњака.

На радну Нову годину навикли су и музичари, тако и Вања Мишић, која годима забавља Бањалучане пјевајући на Тргу.

"Нова година за музичаре значи више новца. Ми увијек свирамо од срца, тако да на крају испадне спој лијепог и корисног", каже Вања, која ову Нову годину пјева у једном бањалучком кафићу.

(ЕуроБлиц)

Коментари / 0

Оставите коментар