АБА - Игокеа пред Олимпију: Побједа за опстанак!

Кошаркаши Игокее у утакмицу против Олимпије ући ће максимално мотивисани како би се побједом приближили циљу, а то је опстанак у АБА лиги.

Кошарка 31.12.2016 | 21:15
АБА - Игокеа пред Олимпију: Побједа за опстанак!
Шампион БиХ на почетку нове године гостује Олимпији, у понедјељак, 2. јануара од 21 час у Љубљани.

Биће то окршај шестопласиране и седмопласиране екипе на табели, а Игокеа у овај меч улази након побједе над екипом Карпош Соколи којом је прекинула низ од двије везане побједе.

"Успјешно смо обавили мисију против Карпоша, то је веома битна побједа за нас за наставак сезоне и када је опстанак у питању. Први сет смо освојили и преостаје нам још не тако много да обезбиједимо тај опстанак. Чека нас тешко гостовање, Олимпија игра јако тешку кошарку, то показује и седам побједа. Знамо да су две-три утакмице изгубили на једну лопту, то еј тим који је играо три такмичења, али је показивао добар квалитет игре. Мисија јесте тешка, али није немогућа, и ми без обзира што је тренутно претпразнично рапсоложење, добро смо тренирали, спремили смо се и надам се да ћемо пружити добар отпор, а ако нам се пружи шанса знаћемо то да искористимо", рекао је тренер Игокее Драган Бајић пред меч са Олимпијом.

Тренер Александровчана зна одакле пријети највећа опасност.

"Имају добру спрему вањске и унутрашње линије, ношени Јанковићем који игра јако добру сезону и наравно плејмејкером Џеферсоном који је мотор тога тима. Не треба запоставити ни Оливера који можда поентерски није у врху, али одрађује велики дио посла, и када је у питању одбрана и када је у питању тај скок. Има доста опасности и сигурно ћемо морати бити сконцентрисани свих 40 минута".

Игокеи слиједи не баш лака серија у којој ће након гостовања Олимпији дочекати ФМП, а потом ићи у госте Будућности и дочекати Црвену звезду.

"Не размишљамо о наредним противницима. Концентрација је максимална на овој првој утакмици и сигурно да би било добро кад би изашли са позитривним скором из тог меча. Са више мира бисмо могли ући у наредне утакмице и наставак сезоне", истакао је Бајић.

Један од најбољих појединаца у екипи Игокее, Џејмс Робинсон рекао је да меч у Љубљани неће бити нимало лак.

"Очекујем врло тешку утакмицу. Играли смо против њих на почетку сезоне, одлучивало је неколико посљедњих напада. Играју врло добро, али и ми играмо добро, биће тешка утакмица. Имају бека који постиже много поена, као и центра, морамо бити добри у одбрани да добијемо овај меч", рекао је Робинсон.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар