Нуркић хоће да иде из Денвера! Разлог је Јокић?!

Репрезентативац БиХ Јусуф Нуркић није миљеник тренера Денвера Мајка Мелоуна.

Кошарка 31.12.2016 | 14:45
Нуркић хоће да иде из Денвера! Разлог је Јокић?!
Тренер тима из Колорада је значајно смањио минутажу корпулентном центру у посљедњих шест утакмица, скратио је ротацију тима на само девет играча и ту више није било места за Нуркића, који је тек против Миннесоте добио прилику да игра и то након четири утакмице у којима га није било у екипи.

Нуркић је фрустриран чињеницом да тренерне рачуна на њега као што је то био случај на почетку сезоне, када је кошаркаш из БиХ био стартер на позицији "петице", али је сада примат преузео српски репрезентативац Никола Јокић.

"Тешко ми је. Имам 22 године и желим да играм. Не желим да седим на клупи. Одлука тренера ми је тешко пала. У сезону сам ушао као први центар, потом ми је скраћена минутажа, а затим четири утакмице нисам играо. Не желим то да прихватим. Нико не разуме моју позицију у екипи, али могу неке ствари контролисати, па ће мој агент одрадити свој посао како треба", рекао је Нуркић, најављујући тако одлазак из Денвера.

Нуркић се не осећа као део тима, што ће свакако убрзати његов одлазак из Колорада.

"Не играм много и то није добро за мене.Уопште се не осећам као до тима. Тешко је све прихватити када од стартног центра постанете играч који је ван ротације, а нико ништа вам не говори. Није до мене. Ја тренирам сваки дан жестоко и тако ће и даље бити", додао је Нуркић.

Јусуф је био стартер у 25 утакмица ове сезоне, али је пао у други план због српског центра Николе Јокића. Од сусрета против Даласа 12. децембра, када је играо 23 минуте, Нуркић је потпуно нестао из ротације.

Добио је само 13 минута у шест утакмица, па бисмо 212 центиметара високог кошаркаша из Живиница ускоро могли гледати у неком другом тиму.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар