Симоновић: У фебруару опет ''хаос'', и опет нека буде овако!

Кошаркаш Црвене звезде Марко Симоновић рекао је да је екипа играла "феноменалну утакмицу" против ЦСКА и да је чврста игра у одбрани донела победу.

Кошарка 31.12.2016 | 12:15
Симоновић: У фебруару опет ''хаос'', и опет нека буде овако!
"Сјајна победа, сјајна утакмица, мислим да смо играли феноменалну кошарку. Од почетка смо успели да наметнемо наш ритам. Врло рано смо успели да стекнемо двоцифрену предност, а они су се само у пар наврата спустили на једноцифрен заостатак, али ми смо одговорили на тај њихов напад", рекао је Симоновић новинарима после утакмице.

Звезда је остварила велику победу у Евролиги, пошто је у Београду савладала московски ЦСКА са 78:67.

"Успели смо да контролишемо Теа (Милоша Теодосића) и Нанда (Де Колоа), нисмо им дозволили да они намештају игру и да играју као што знају. Мислим да смо играли сјајну одбрану и то је оно што нас краси. Огроман резултат смо начинили", казао је Симоновић.

Он је рекао да су црвено-бели играма и понашањем заслужили поштовање великих екипа.

"Ми увек имамо велику мотивацију против великих екипа. Много је добро и даје нам додатни мотив када нас такве екипе поштују. Они имају респект према нама, видело се то и вечерас. Нису дошли као легија странаца - одрадимо посао и идемо даље... То смо и заслужили играма и понашањем", рекао је Симоновић.

Симоновић је рекао да је пресрећан што је екипа победом против првака Европе завршила 2016. годину.

"Сјајан крај године. Сјајна година за нас, за клуб и за навијаче. Баш ми драго што смо је овако завршили. Трудићемо се и да 2017. година буде овако успешна. Има много утакмица пред нама, идемо корак по корак, морамо да будемо на земљи и концентрисани... Полако", рекао је Симоновић.

Он је додао да је још рано причати о пласману међу осам најбољих тимова Евролиге.

"Рано је причати о Топ8. Има још 15 утакмица и може свашта да се деси. Два пораза и доле сте, две победе и горе сте... Идемо корак по корак. У фебруару нас очекује 'хаос' од утакмица и најбитније да будемо приземни. Имали смо сада и у децембру 'хаос', али изнели смо с правим спортским карактерером и инатом", рекао је Симоновић.

Београдски клуб је забележио седму победу, док је екипи ЦСКА ово био тек трећи пораз у 15 утакмица Евролиге. Звезда ће у следећем колу 6. јаунара гостовати Жалгирису у Каунасу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар