ЕЛ: Олимпијакос разбио Фенер са осморицом!

Доминација црвено-белих у Пиреју!

Кошарка 29.12.2016 | 22:00
ЕЛ: Олимпијакос разбио Фенер са осморицом!
Фенербахче је доживео нови пораз у Евролиги. Олимпијакос је очитао лекцију моћном тиму из Истанбула и на крају славио - 71:62. И то тако што је тренер Јанис Сваропулос користио само осморицу кошаркаша! У игру нису улазили Тулипулос, Миилутинов, Маракос и Атинау.

Осим вођства од једног поена разлике на почетку меча, Фенер ниједном после тога није био у предности. Олимпијакос је сјајно отворио меч и на крилима сјајног Бирча који је убацио осам поена у првих 10 минута стигао до вођства од девет разлике после првог квартала. Где је стао у првој, Оли је наставио у другој четвртини и сјајном одбраном подигао предност на двоцифрену разлику. Чак до плус 21 (40:19).

И почетак другог полувремена је прошао у сличном тону. Олимпијакос је имао и рекордних 23 поена предности. Ништа тада није функционисало у игри турског тима. ЖељкоОбрадовић је био бесан и енергичним гестиклуацијама је покушавао да пробуди своје играче и тргне их.

Успео је у последњем кварталу! Фенер је смањио разлику и сачувао образ. После тројкеДиксона два минута пре краја, Фенер је пришао на четири поена заостатка, али су Спанулис иЛоџески сачували победу Олимпијакосу.

Лоџески је са 12 поена био најефикаснији у победничком тиму, Папапетру је убацио 12, а Грин 11. Спанулис је дао седам поена, а једини кош из игре је погодио када је Фенер запретио у финишу. Јан Весели је на другој страни имао 22 поена, Датоме и Слукас су додали по 10. Диксон је додао девет уз чак седам промашених од девет шутнутих тројки. НиколаКалинић је имао један поен и пет скокова за 30 минута на паркету.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар