Још једна легенда напушта НФЛ...

Рисивер Балтимор Рејвенса Стив Смит одиграће у недељу последњи меч у НФЛ каријери. Број 89 отићи ће у легенду против дивизијског ривала Синсинати Бенгалса.

Остали спортови 30.12.2016 | 14:15
Још једна легенда напушта НФЛ...
Смит није рекао да је та одлука дефинитивна, али да је сигуран "89 одсто", јер син и даље жели да он игра, али би ћерка желела да је чешће код куће.

"Фудбал доноси и добро и лоше, али даје ти шансу. Мени је вероватно дао више него што могу да му вратим. Ова утакмица ће ми вероватно бити последња", рекао је Смит.

Он је планирао да се пензионише још прошле године, али се предомислио јер је због повреде Ахилове тетиве одиграо само седам утакмица. Вратила га је љубав према фудбалу.

Гледајући само 37-годишњег рисивера када је бори са десетак година млађим текловима и одбрамбеним играчима, јасан је показатељ да још увек може да игра на највишем нивоу.

"Људи ми често кажу да одиграм још и поправим статистику. А ја имам најбољу могућу – играо сам 16 година", рекао је Смит.

А заиста има импресивну статистику. Смит је пет пута био Про Боул играч, два пута у Ол-про тиму. Освојио је 14.697 јарди и постигао 81 тачдаун у каријери. Ове године је пробио границу од 1.000 јарди, 12. пут у НФЛ каријери.

Жестоки такмичар, Смит је дуго био заштитно лице Каролина Пантерса који су га драфтовали у трећој рунди 2001. године. Последње три сезоне је у Балтимору где и даље доказује да величина није битна, са 175 центиметара и даље представљва фанастичну мету за своје квортербекове.

"Превазишао сам очекивања", рекао је једном приликом Смит током своје каријере.

"Била је част и привилегија и радост тренирати Смита", рекао је тренер Рејвенса Џон Хабро, док се његови саиграчи надају да ће се опет предомислити.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар