Људски фактор и техничка грешка разлог пада авиона

Људски фактор и техничка грешка могући су разлози пада авиона "Ту-154", који се срушио у Црно море, саопштило је данас руско Министарство одбране, док министар саобраћаја истиче да "опрема авиона није радила како треба".

Свијет 29.12.2016 | 12:47
Људски фактор и техничка грешка разлог пада авиона
Министарство одбране истиче да није било експлозије у авиону, али да се још увек не искључује могућност терористичког напада, пренео је Тас с.

Министар саобраћаја Максим Соколов је истакао да је још увек рано за процене шта је узрок несреће.

"Очигледно је да опрема није радила како треба. Зашто се то догодило - на стручњацима је да утврде", рекао је Соколов.

Он је додао да ће прелиминарни закључци истраге највероватније бити објављени у јануару.

Претходно је директор службе за безбедност летова руских ваздухопловних снага Сергеј Бајнетов изјавио да на телима путника и на олупини авиона Ту-154 руског Министарства одбране који се срушио у Црно море нису нађени трагови ватре нити експлозије.

Бајнетов је рекао и да је истрага на месту пада авиона и даље у току, пошто сви делови летелице морају да се извуку из воде како би се дошло до коначних закључака.

Према његовим речима, комисија која истражује пад авиона разматра седам верзија трагедије, при чему ниједна верзија није приоритетна.

"На почетку истраге било је 15 верзија, а сада их има упола мање", рекао је Бајнетов.

У међувремену, рониоци су пронашли и трећу црну кутију руског авиона, а полицијски извори су руској агенцији рекли да је запис оштећен, али да је могуће скинути део података.

Тас с наводи да су сви делови олупине авиона, који су уочени, извучени из воде. Пронађено је више од 1.800 делова авиона, 19 тела и 239 делова тела.

Још две црне кутије су пронађене у претходна два дана.

Дешифровање црне кутије са подацима из авиона руског Министарства одбране "Ту-154", који се са 92 људи срушио у недељу ујутро у Црно море након полетања из Сочија према Сирији, могло би да потраје неколико недеља.

Коментари / 0

Оставите коментар