ОКС - Све је јасно, Маљковић ће бити нови предсједник!

Изборна скупштина Олимпијског комитета Србије није одржана у среду јер није било кворума, па је сада јасно као дан и какав ће расплет бити у овој спортској институцији. Како је "Блиц" и најављивао, Иван Тодоров, до јуче једини кандидат за првог човека, нема поверење већине, већ ће наследник Влада Дивца бити трофејни европски кошаркашки тренер Божидар Маљковић.

Остали спортови 29.12.2016 | 21:20
ОКС - Све је јасно, Маљковић ће бити нови предсједник!
Четвороструки клупски шампион Европе има поверење већине савеза и спортских институација у држави, и апсолутно је признат у кошаркашком и спортском свету.

Његова познанства и везе у Шпанији, Француској, Грчкој, Италији... дају му за право да ће оправдати поверење оних који су га предложили на ову функцију и да ће најбоље могуће представљати Србију у следећем олимпијском циклусу, закључно са Играма у Токију 2020.

До 15. јануара 2017. године промениће се Статут и Правилник око услова које кандидат за председника ОКС треба да испуни, што је тражио Фудбалски савез Србије, а подржали и бројни савези: Спортски савез Србије, кошаркашки, атлетски, одбојкашки, параолимпијски, рукометни, тениски, теквондо, стрељачки, бадминтон, бициклистички, веслачки, једриличарски, кајакашки, софтбол, клизачки, рвачки, дизање тегова, тријатлон...

Тако ће 21. фебруара Маљковић и званично бити нови председник ОКС, за шта је потребно 51 одсто гласова од 65 делегата - чланова скупштине.

Тодоров одустаје

Иван Тодоров, председник џудо савеза и актуелни потпредседник ОКС, индиректно је у среду најавио да ће се после неодржане скупштине, повући из председничке трке, па ће Божидар Маљковић бити једини кандидат за првог човека ОКС.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар