Макаби даје 2.500.000 евра, али не иде све Звезди!

Још боља понуда, али - шта је с процентима?! Михаило Ристић пред одласком у Израел!

Фудбал 29.12.2016 | 22:30
Макаби даје 2.500.000 евра, али не иде све Звезди!
Како сад ствари стоје, постаће Михаило Ристић први фудбалер Црвене звезде на коме ће клуб са Маракане зарадити новац ове зиме. Љутице Богдана је већ напустио Данијел Аврамовски(споразумни раскид уговора), пут иностранства се спрема и Давид Бабунски, али док се одлазак другог македонског везисте не озваничи велике су шансе да универзалац црвено-белих пронађе ангажман у иностранатву.

Као што се и претпостављало, по свој прилици у Макабију из Тел Авива. Спортски журнал пише, позивајући се на своје изворе, да су Израелци спремни да појачају првобитну понуди и уместо 2.200.000 евра на рачун српског шампиона пребаце целих 2.500.000 евра! На тај начин би надмашили понуду Еспањола (2.200.000, али у ратама) и извесно добили трку за потпис младог репрезентативца Србије.

Посебно је занимљива, додуше незванична, информација Журнала да неће сав новца који ће бити уплаћен на име обештећења припасти Звезди. Угледни спортски дневник пише да су црвено-бели прошлог јануара продали између 25 и 30 одсто економских права на трансфер Михаила Ристића. Не прецизира се коме, али сазнање да је заузврат добијено 750.000 евра („како би клуб преживео у временском теснацу“), наводи на закључак да је повучен слилчан потез као кад је продаван Лука Јовић Инвестиционом фонду Пинија Захавија.

На тај начин, Макаби би из другог покушаја успео да доведе левог бека, по потреби и везисту, јер крајем августа у томе није успео. Челници Звезде су тад проценили да је Ристићпотребан екипи, чак му је дата и капитенска трака чиме је промовисан у једног од лидера тима, међутим, неповољна финансијска ситуација већ ове зиме ће вероватно довести до заокрета у пословању и рампа за одлазак момка из „класе 1995“ у Израел биће подигнута.

На тај начин Црвена звезда ће успешно, са финансијске стране, заврши пројекат промоције деце из свог подмлатка, јер ће продајом петорице играча зарадити више од пројектованих 15.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар