Изручење зависи од министарства правде

Виши суд у Новом Саду учинио је све што је требало по закону у вези са изручењем БиХ Сањина Сефића, осумњиченог да је аутомобилом усмртио двије дјевојке у Сарајеву, и одлука о томе сада је на Министарству правде, рекла је Срни портпарол овог суда Ивана Карапанџић.

Србија 28.12.2016 | 21:05
Изручење зависи од министарства правде
Она је навела да је Виши суд у Новом Саду послао 21. децембра Министарству правде Србије компелтан спис предмета у вези са изручењем Сефића, који је ухапшен 12. октобра у Србији.

"Да ли ће Сефић бити изручен БиХ до краја године зависи од Министарства правде, а не од Вишег суда. Виши суд учинио је са своје стране све што је по закону и требало да учини у вези са изручењем Сефића БиХ", рекла је Карапанџићева.

Она је додала да је Министарство од Вишег суда тражило комплетан спис у вези са предметом изручења Сефића БиХ, који му је и послат 21. децембра.

Карапанџићева је појаснила да је Виши суд био у обавези да Министарству правде достави само правоснажну одлуку у вези са изручењем Сефића БиХ.

"То смо уредно учинили и Министарство је на столу имало правоснажну одлуку већ до половине децембра. Министарство је, међутим, накнадно од Вишег суда тражило цео спис везан за предмет Сефић", навела је Карапанџићева.

Портал "Кликс" објавио је да је Виши суд у Новом Саду послао Министарству правде непотпуну документацију о правоснажној одлуци за изручење Сефића БиХ, због чега он неће бити изручен БиХ до краја године.

Процес у вези са изручењем Сефића траје од 14. октобра када је из Министарства правде Србије потврђено да су добили замолницу Министарства правде БиХ за Сефићево изручење.

Процес је успорен и раније када је Сефићев адвокат на одлуку о изручењу уложио жалбу, због чега је случај привремено завршио на Апелационом суду у Новом Саду.

Сањин Сефић ухапшен је у Србији 12. октобра након што је побјегао из БиХ због саобраћајне несреће коју је скривио у Сарајеву, а у којој су погинуле студенткиње Селма Агић и Едита Малкоч.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар