Видео: Вештичарењем до гола?! У Руанди је и то могуће!

Нападач локалног тима Муса Камара служио се натприродним силама!

Фудбал 29.12.2016 | 17:30
Видео: Вештичарењем до гола?! У Руанди је и то могуће!
Бизарна прича стиже нам из Руанде. У утакмици локалних ривала Мукура Викторије и Рајон Спортса виђено је нешто због чега би нападач домаћина Муса Камара могао да награбуси. Наиме, њега су оптужили за вештичарење.

Након што је његов тим губио са 1:0, нападач је погодио пречку после покушаја главом. Разочаран како се ситуација одвијала, Камара је урадио нешто чудно. Видео снимак показује како је отрчао до гола противника и поред стативе ставио неки предмет. Овај потез није наишао на леп пријем противника. Фудбалери Рајона су полудели и почели да га шутирају...

После извесног времена ситуација се смирила и утакмица је настављена. Неколико минута касније Камара је изједначио резултат, а према наводима британског Мирора Фудбалски савез Руанде је донео ново правило. Сваки играч за којег се установи да се бавио вештичарењем мораће да плати казну од 100.000 тамошњих франака, што је негде око 120 евра.

Ведасите Кајиранга, потпредседник ФС Руанде, покушао је да објасни.

“У нашем статуту не постоји правило које предвиђа казну за свакога ко се користи вештичарењем јер нигде није доказано да такве ствари утичу на исход утакмице. Ипак, како бисмо избегли насиље међу фудбалерима одлучили смо се да уведемо ово правило”, објаснио је Кајиранга.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар