Новаково неиграње за Србију је ЛОГИЧНО...

Логичан след догађаја. Ноле брани доста поена почетком 2017. и нормално је да жели да се одмори и прескочи меч против Русије у 1. колу Дејвис купа - каже селектор Србије Богдан Обрадовић за "Блиц".

Тенис 29.12.2016 | 20:15
Новаково неиграње за Србију је ЛОГИЧНО...
Чекали смо дуго да Новак Ђоковић објави распоред турнира за прву половину године и он нам је коначно открио тајну. У прва три месеца нове године Ђоковић ће играти у Дохи, на Аустралијан опену, у Индијан Велсу и Мајамију.

Дакле, у плану нема Дејвис куп у Нишу против Русије, а прескочиће и турнир у Дубаију.

- То је сасвим логичан след догађаја. Он брани доста поена до Вимблдона. На свим турнирима које је пријавио брани титуле и мора да буде свеж и одморан. У сличној ситуацији ће се наћи и Енди Мареј после Вимблдона и на јесен наредне године. Ми ћемо покушати без њега да савладамо Русе у Нишу - казао је Богдан Обрадовић, селектор Дејвис куп тима за “Блиц”.

Разуме Обрадовић потез најбољег играча свог тима.

- Жели да се фокусира на гренд слемове. Генерално то је неки план за наредне сезоне. И треба тако. Он је освојио све, а сада ће да проба да стигне Роџера Федерера у броју титула са највећих такмичења. Он је и овако играо најмање турнира од свих водећих тенисера, а сада жели још више да редукује распоред. Наравно да му желимо сву срећу и да се надамо да ће већ у наредном колу бити са нама - истакао је Обрадовић.

Од осталих играча једини који је готово стопостотно сигуран да ће играти у Нишу је Троицки.

- Он је потврдио. Од осталих, Јанко Типсаревић мора да игра турнире како би се вратио у топ сто, тако да ће он бити на серији турнира по Јужној Америци. Ненад Зимоњић је прошле сезоне имао кризу, видећемо како ће да одигра у Дохи и Мелбурну. Од свих сезона на туру, прошла му је била сигурно најтежа. Душан Лајовић би такође требало да игра у Јужној Америци, он већ стандардно фебруар проводи тамо. Крајиновић излази из повреда и болести, баш као и Бозољац - анализирао је селектор.

До дуела са Русијом има нешто више од месец дана.

- Биће баш неизвесно. Морамо да видимо и у ком саставу ће играти Руси. Да ли ће ту бити Турсунов, Јужни. Баш ће бити тешко, али даће Бог да славимо, па да у наредном мечу будемо комплетни - закључио је Обрадовић.

Новакова пауза од 40 дана

Ђоковић ће годину отворити у Дохи 2. јануара, потом следи први гренд слем - Аустралијан опен (16-29. јануар), након чега ће паузирати око 40 дана до Мастерса у Индијан Велсу (9. март).

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Подрска

30.12.2016 09:51

ТАКО ЈЕ НОЛЕ ИДЕМО НА НО1 (Y)

ОДГОВОРИТЕ