Земљотрес у Румунији

У источној Румунији протекле ноћи регистрован је земљотрес јачине 5,6 степени по Рихтеровој скали, а за сада нема података о жртвама и материјалној штети.

Свијет 28.12.2016 | 08:52
Земљотрес у Румунији
Европски сеизмолошки центар саопштио је да је епицентар земљотреса, који је регистрован у 00.21 час, био у близини града Фокшани у области Вранча, 147 километара сјеверно од Букурешта и дубини од 98 километара.

Сеизмолошки центар при Бугарској академији наука саопштио је да се земљотрес осјетио и у сјеверним дијеловима Бугарске.

Таласи земољотреса досегли су до Молдавије и западног дијела Турске.

Румунски медији јавили су да је у првим минутима након земљотреса пао сајт румунског Геофизичког института.

Подручје Вранче једно је од најтруснијих у југоисточној Европи.

Вранчу је почетком марта 1977. године погодио највећи земљотрес у југоисточној Европи јачине 7,2 степена Рихтерове скале и тада је страдало више од 1.600 људи у Румунији и сусједној Бугарској, те порушено око 8.500 зграда.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Љубљана

28.12.2016 08:04

Има нешто што је јаче од нас људи: а то је моћ васијоне! Планет земља се тресе од незадовољства над својим становницима . Има нас превише. Негативне енергије круже: ратови, уцјене, убиства, злостављања, биједа и жалост.... Можда су ипак стари Маји билу у праву: КРАЈ! само ми нисмо правилно израчунали.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да, тацно

28.12.2016 09:34

Био је и зесток земљотрес у Невади, ако буде у Д.Ц. пропаде Додику виза.

Name

Михаило Микиц

28.12.2016 14:41

Земља заједно са нама људима сацињава један јединствени планетарни организма киоји се понаса према нацину зивота својих становника. Цовјек је круна Бозјег стварања и њему је од Бога повјерено да води бригу о свему сто видимо. ЗАТО се земље не тресе због великих броја станивниства на земљи које по масонској идеологији Т хер оне мозе да прехрани хоw толико милијарди људи вец се земља тресе због греха насих и неправде који људи цине сами себи и једни другима. Због