Преминула глумица Кери Фишер

Позната америчка глумица Кери Фишер (60), најпознатија по улози принцезе Леје у "Ратовима звезда“, преминула је након што је пре неколико дана имала срчани удар, преносе светски медији.

Свијет 28.12.2016 | 07:29
Преминула глумица Кери Фишер
Портпарол њене породице Сајмон Холс потврдио је ту информацију, наводи "Холивуд рипортер".

Фишерова је 24. децембра претрпела срчани удар на лету од Лондона до Лос Анђелеса, 15 минута пре слетања авиона. У Лондону је била на турнеји поводом промоције њене нове књиге.

Фишерова, рођена 21. октобра 1956, кћерка је певача Едија Фишера и глумице Деби Рејнолдс, а први пут се појавила на филму 1975. године, у комедији “Схампоо”. Ипак, улога принцезе Леје у оригиналној трилогији “Ратови звезда” је била та која ју је прославила на светској сцени.

Режисер Џорџ Лукас је тада сматрао да је Кери “сувише нападна за принцезу”, али је било невероватне хемије између ње и колеге, глумца Харисона Форда, с којим је имала аферу током снимања.

Фишерова је тада филмском свету понудила нешто другачије: хероину која је деловала против стандардних тропа научне фантастике. Појавила се у бројним филмовима и серијама, попут “Када је Хари упознао Сели”, “Хана и њене сестре” Вудија Алена, а имали смо прилику и да је видимо у серијама попут “Породичног човека” и “Секс и град”.

Појавила се и у седмом делу “Ратова звезда”, „Буђење силе“ из прошле године. Такође, лик принцезе Леје, али урађен компјутерском анимацијом, појавио се и у новом филму "Ратова звезда" - "Рогуе Оне" - који је сада у биоскопима.

Фишерова је била више од “принцезе Леје”. Написала је четири романа и три књиге мемоара, а такође је била сматрана најбољим “доктором за сценарије”, јер је помагала у преправљању сценарија за филмове попут “Хоок”, “Летхал Wеапон 3”, “Систер Ацт”, “Тхе Wеддинг сингер”, али и за три наставка “Ратова звезда”.

У последњих неколико година Фишерова је отворено говорила о менталним проблемима и проблемима са наркотицима са којима се соучавала.

Иако је имала богату и завидну каријеру, била је и остаће упамћена као принцеза Леја.

Погледајте прву аудицију за принцезу Леју са Кери Фишер и Харисоном Фордом.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар