Истичу рокови за набавку пасоша

Тендер за набавку пасошких књижица, расписан почетком новембра ове године, биће затворен данас.

Босна и Херцеговина 27.12.2016 | 10:15
Истичу рокови за набавку пасоша
Ипак, то не значи да ће овај трогодишњи посао вриједан 22,2 милиона КМ бити закључен с обзиром на то да ће, према незваничним информацијама, о свему коначну ријеч дати Канцеларија за разматрање жалби, која је већ једном поништила ову јавну набавку.

Тендер за овај посао расписан је 9. новембра, а рок за доставу понуда је 27. децембар ове године и то је други пут да Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) расписује ову јавну набавку.

У међувремену, односно након 9. новембра један од понуђача се жалио на тендерску документацију и КРЖ је требало да донесе одлуку по том питању, али у ИДДЕЕА јуче нисмо успјели сазнати шта је одлучено јер нико није желио говорити о тој теми, а директор Едим Несими се није јављао на мобилни телефон.

Према незваничним информацијама, већ ове седмице у цијелу причу могао би се укључити и Савјет министара БиХ с обзиром на то да у марту истиче уговор са садашњим добављачем пасошких књижица, односно бањалучком фирмом "Муехлбауер", а до тада, по свему судећи, тендерска процедура неће бити окончана јер ће се на одлуку ИДДЕЕА сасвим сигурно жалити фирма која не буде изабрана као најповољнија.

У том случају ИДДЕЕА с обзиром на то да нема залиха, неће имати пасошких књижица и издавање пасоша биће блокирано.

У ИДДЕЕА су раније рекли да су упутили допис Савјету министара БиХ тражећи да они предложе могуће рјешење како не би био обустављен поступак издавања пасоша грађанима.

Подсјећања ради, раније расписани тендер за набавку пасошких књижица поништила је Комисија за разматрање жалби, јер се на одлуку ИДДЕЕА да посао настави радити бањалучка компанија "Муехлбауер" жалила француска компанија "Гемалто".

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар