Данас хладније уз кишу и снијег

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити мало хладније вријеме уз повремену кишу и снијег и температуру ваздуха од три до осам степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 27.12.2016 | 09:50
Данас хладније уз кишу и снијег
Јутрос је облачно са кишом која се премјешта од сјевера, на планинама снијег.

Уз захлађење киша ће и у нижим предјелима прећи у сусњежицу и слаб снијег, а само ће на крајњем сјеверу и даље падати слаба киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На истоку ће бити мало више падавина уз формирање мањег снијежног покривача у нижим предјелима, а на планинама може пасти и до 20 центиметара снијега.

Најмање падавина биће на југу и крајњем западу. Поподне и увече више сувог времена, а нове падавине се очекују сутра ујутру.

Вјетар слаб до умјерен, послије подне или у вечерњим сатима, умјерен до појачан, сјеверни и сјеверозападни, а у Херцеговини умјерена до појачана бура, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Дневна температура ваздуха од три до осам, на југу до 12 степени Целзијусових, на планинама око нуле.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница минус четири степена Целзијусова, Шипово и Фоча нула степени, Сарајево, Зеница, Гацко, Нови Град и Рудо један, Чемерно, Приједор и Градишка два, Соколац, Мркоњић Град, Билећа, Вишеград, Калиновик, Бањалука и Србац три, Рибник и Добој четири, Тузла, Сребреница и Мостар пет, Зворник шест, Требиње и Бијељина седам, а Неум осам степени Целзијусових.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар