Серија А за Божић, Нову годину, па још и ван Италије?! Да нисте мало претјерали?

"Морамо да повећамо понуду за навијаче који долазе на стадион и оне који фудбал прате преко телевизије", каже први човек лиге Маурицио Берета.

Фудбал 26.12.2016 | 13:00
Серија А за Божић, Нову годину, па још и ван Италије?! Да нисте мало претјерали?
Италијански клубови ће за разлику од премијерлигаша и ове године традиционално одмарати за божићне празнике, али један од најутицајнијих људи у италијанском фудбалу, први човек Серије А Маурицио Берета, има планове да у будућности нешто промени по том питању. Он се чак није зауставио на копирању енглеског распореда, већ је отишао и корак даље...

"Морамо да повећамо понуду за навијаче који долазе на стадион и оне који фудбал прате преко телевизије. Морамо да игу учинимо интересантнијом и важнијом на светском нивоу. Такође, због свега тога, не могу да замислим да италијански фудбал остане у оквирима наше земље", казао је Берета додајући да би неке утакмице током празника могле да се играју и у иностранству, попут Суперкупа, а све како би била остварена већа финансијска корист. 

Овакве изјаве изазвале су доста полемика. Председник Серије А није морао дуго да чека на одговор који ће стићи од првог човека Фудбалског савеза Италије Карла Тавекија...

"Божић је у Италији светиња и мора се поштовати. У тој седмици од кључне важности за свакога људи проводе време са својим породицама. Ми смо хришћани и морамо да држимо до традиције. Додатна кола можете да убацујете за Нову годину, у августу или кад већ хоћете, али не на Божић. Осим тога, Серија А мора да се игра у Италији", поручио је Тавекио. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар