Позивам Израелце и Палестинце на мир

Папа Фрањо је у својој Божићној поруци изразио наду у мир у свијету који је захваћен ратом и тероризмом, а од људи затражио да се сјете миграната, избјеглица и оних погођених економском нестабилношћу узрокованом "обожавањем новца".

Свијет 25.12.2016 | 21:42
Позивам Израелце и Палестинце на мир
Папа је од Палестинаца и Израелаца затражио да скупе храброст и по страни оставе мржњу и освету, те да "испишу нову страницу историје".
 
Традиционална папина порука "Граду и свијету" (Урби ет Орби) повезана је заједничком нити рата, насиља и патње у вријеме када би требало да влада хармонија и мир који симболишу новорођеног Исуса Криста.
 
"Мир онима који су изгубили драгу особу због бруталних терористичких дјела, која сију страх и смрт у срцима многих држава и градова", поручио је папа у обраћању око 40.000 људи окупљених на Тргу Светог Петра.

Сигурносне мјере су појачане поводом Божићног викенда у Италији и Ватикану након што је италијанска полиција убила особу за коју се сматра да је одговорна за напад камионом на пијацу у Берлину.
 
"Данас ова порука мира одлази до краја Земље да би дошла до свих људи, посебно уплашених од рата и тешких сукоба који су, како се чини, јачи од тежњи за мир", навео је папа са балкона базилике Светог Петра.
 
Он је позвао на мир у Сирији и затражио хитну помоћ исцрпљеном становништву Алепа, над којим су владине снаге преузеле контролу након четири године сукоба са побуњеницима.

Извор: Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Сектас!

25.12.2016 13:25

Кад ово казе знаци позива на рат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елиот

25.12.2016 14:00

Сто у преводу знаци да позиваш на већи вјерски рат. Ех кога сте ви мирили, он не давно нестао. Вас прљава луциферова служба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

25.12.2016 15:13

Папа по своме старом обицају и на римокатолуцки Бозиц једно мисли, друго прица а треце ради. Због тога ЦУВАЈМО се лукави латина и када лијепо прицају и поклоне доносе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Микица

25.12.2016 17:41

Свијет треба да се цува таквих "свестеника" као сто си ти јер си пресао све у лукавству. ниси био на Голом Отоку, успио си побјеци у Америку и сад солис памет . Ти осим мрзње не поклањас ниста друго јер такав ти је обицај

Name

ре Микиц

25.12.2016 21:12

Једино папа Рокфелера љуби у руку а не обрнуто.......???

Name

Ре Микиц

26.12.2016 12:37

Теби никад није право. Ти као да си остао у средњем веку. Да смо Срби такви никад не би било мира. Молим те Микаило не срамоти нас пред постеним комсијама ако ти не верујес у сузивот има нас и оних који мислимо контра. Само немој опет да паметујес. Слусам такве као ти годинама и увек ми мука. Много прицас.

Name

Ре Микиц

26.12.2016 12:58

Цекам твој коментар на оно. Свестеник злостављао дијете. Болесно до бола али има и таквих медју нама. Тако да нисмо толико небески као сто нас ти описујес. Не брини,Србин сам али праведни. Има много олоса медју нама али неком је то теско признати.