Видео - Џикић: Неки су очекивали да ће се МЗТ сам од себе добити!

Тренер Партизана Александар Џикић рекао је да је очекивао тешку утакмицу против МЗТ-а у Јадранској лиги, али и да је наставио низ победа у овом такмичењу.

Кошарка 25.12.2016 | 11:45
Видео - Џикић: Неки су очекивали да ће се МЗТ сам од себе добити!
Партизан је савладао МЗТ са 91:76 у 15. колу Јадранске лиге и тако остварио своју шесту узастопну победу и укупно 12. тријумф у такмичењу, колико је имао и целе прошле сезоне.

"Ми смо стварно очекивали тешку утакмицу. Екипа МЗТ-а долази растерећена, видели сте да имају талента...Имају и они проблема са здрављем, а ја знам шта је нама било. Држи нас већ предуго, али успевамо да некако наставимо победнички низ. Што не значи да се неће прекинути у следећој утакмици, али не бројимо. Само чекамо да продје тај период док нисмо комплетни и надам се да ће проћи што пре. Ми смо оечкивали овакву утакмицу, бар један део екипе, а има и ових који су очекивали да ће МЗТ сам да се победи", рекао је Џикић новинарима после утакмице.

Партизан је годину завршио са добрим изгледима за пласман у следећу фазу Лиге шампиона, али Џикић није хтео да прави пресек стања.

"Хајде да неки други дан причамо о томе, мало је то опширно. Али, хвала овим људима што су дошли да нас гледају, ја се надам да нису разочарани. Грешимо, ударамо, гриземо, правимо глупости, бацамо се на главу, шта да радимо? Тако играмо", рекао је Џикић.

Он није путовао са екипом у Пољску на меч Лиге шампиона због болести, а новинарима је рекао да још није оздравио, као и да је Стефан Пот играо без тренинга, да Френк Робинсон није успео вечерас да издржи са својим здравственим стањем.

"Новица изашао из повреде, Мисирац (Стефан Бирчевић) очекујемо да падне пре или касније. Јуче нас је било 10 са повратницима... Дјордје Мајсторовић би половином јануара могао да удје у контакте. Оваква ситуација са резултатима нам омогућава да му дамо можда више времена него што је потребно, али надамо се да ће што пре да нам се прикључи. Вратио је једно шест кила, што је врло важно за њега, за његово самопоуздање", рекао је Џикић.

Адин Врабац је утакмицу завршио са 10 поена, девет скокова и шест асистенција, а био је јунак победе против Зјелоне Горе.

"Није била ни мало лака утакмица. Најбитнија ствар је што нисмо потценили МЗТ. Од почетка смо наметнули свој ритам и пробали смо да га држимо. Најбитније је било да што пре преломимо утакмицу у своју корист и то задржимо до краја. Мислим да смо то успели", рекао је Врабац.

Он није имао одговор зашто раније није играо као у последње две утакмице.

"Не знам ни ја разлог што нисам тако играо и раније. Сваки пут се трудим да дам све од себе. Можда треба да продје време, а мислим да полако долази и да ће све бити боље. Битније је да смо ми ушли у ритам и да играмо добро и да држимо своју игру", рекао је Врабац.

Партизан у петак гостује Цибони, што ће бити један од кључних мечева за пласман у плеј-оф, а први пут у 2017. изаћи ће на терен 4. јануара, када у 11. колу европског такмичења буду дочекали Солнок.

Тренер МЗТ-а Анте Назор оценио је да је његов тим током већег дела утакмице парирао Партизану, али да је домаћи тим имао "већу енергију и већу ротацију" и заслужено победио.

"Морали смо у последњој четвртини пронаћи ритам игре. Дали смо данак умору, али ни ментално нисмо били ту када је у питању организација напада. Ова екипа не сме играти на оволики број поена. Морамо да пронадјемо додадтни одбрамбени напон да бисмо контролисали скок и контролисати трчање напред. Ти сегменти су нам фалили да ова утакмица буде неизвесна до краја. Недостајала су нам тројица играча. На основу прве три четвртине се надам да ће ова екипа бити све боља и боља", рекао је Назор.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар