Чавић је најјачи говорник у НС РС

У парламенту Српске на прсте једне руке могу се набројати посланици који су активни у раду, док се води мртва трка око тога ко је већи „ћутолог“ и неми посматрач у сали.

Република Српска 24.12.2016 | 21:20
Чавић је најјачи говорник у НС РС
За разлику од ранијих сазива у Народној скупштини РС, када су само поједини носили титулу „посматрача“, у овој години више од 10 посланика није дискутовало ни о једној мери, док њих 20 није поставило ниједно питање Влади РС.

У Центрима цивилних иницијатива, које прате рад Скупштине, наводе да је председник НС РС Недељко Чубриловић, због функције коју обавља, један је од најактивнијих учесника на седницама.

"Посланик НДП Драган Чавић је број један што се тиче припремљености  и убедљиво има најквалитетније дискусије из области економије. У дуелу током расправа нико га не може победити. Велику активност у Скупштини показао је Адам Шукало из НС, иако није имао значајно упориште код бирача. С друге стране, посланик СНСД Милорад Јагодић током мандата није изустио ниједну реч, а на локалним изборима однео је убедљиву победу за начелника Рогатице" каже Жељко Нинковић из ЦЦИ.

Наводи да су нови посланици уласком у парламент показали да ће бити веома активни у раду. Каже да је Драго Калабић из СНСД, на само једној седници, урадио више него поједини за две године мандата.

"Мислим још много тога да урадим, за разлику од посланика који само ћуте. Људи се усидре, па тако седе и само гласају. Треба да износимо ставове и учествујемо у дискусијама, јер смо бирачима обећали да ћемо се залагати за многа питања" поручује Калабић.

По оцени ЦЦИ седам посланика као да никада није крочило у НС РС, јер нису поставили ниједно питање нити су учествовали у дискусијама. То су Зорка Андрић из НДП, Милан Дакић из ДНС, Синиша Илић из СРС РС, Горан Јеринић из СНСД, Ненад Кузмић из СНСД, Ивана Ловрић из ХСП и Чедо Вуковић из СНСД. С друге стране, у пленарној сали најгласнији су били  Миланко Михајилица из СРС РС, Здравко Крсмановић и Драган Чавић из НДП, Перица Бундало из ПДП, Адам Шукало из НС, Недељко Гламочак и Вукота Говедарица из СДС, те Споменка Стевановић из ДНС и Радован Вишковић из СНСД.

Касиповић и Голић најактивнији

Министри правде и просторног уређења Антон Касиповић и Сребренка Голић најактивнији су министи из Владе РС. По оцени ЦЦИ, никада нису дошли неспремни на седнице НС РС и посланицима дају потпуне одговоре на њихова питања. С друге стране, министар који ретко посећује парламент је министар пољопривреде Стево Мирјанић.

Извор: ЕуроБлиц
Фото: Дејан Божић / РАС Србија

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Букацевиц

24.12.2016 20:27

Био си ми Цавицу, био си ми.....а био си ми и сунце и месец био си ми и и ноћ и дан, главу сам своју био спреман ставити у ватру на твој знак прстом. Тако је то било Драгане, све док ниси напустио сдс,успут заборавивси и РС и Српство и да је СДС вазнија од свих српских подјела и раскола. Тад сам рекао да нецу против тебе реци ниста ради свега онога сто си уцинио за РС и СДС до тад,ал да цес за мене остати неко ко је сдс-у окренуо ледја у најтезем цасу историје ове странке,у цасу када је све српско и проевропско требало да стане иза Босица. Ал не хаје СДС,не хаје ни за ког. Не хаје,вец гази све пред собом на путу опозиционих и проевропских странака !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

24.12.2016 21:11

Претјерујеш.

Name

СДС

25.12.2016 13:53

Он није напустио и заборавио СДС, он је издао и продао Републику Српску, Извјештај о догађајима у и око Сребренице, Војску Републике Српске итд... СДС је јачи без њега, а он држи празне говоре, а то није нека снага.

Name

НИЈЕ НАЈЈАЦИ

24.12.2016 20:35

ЈАЦИ МУ ЈЕ ВОЈИН МИЈАТОВИЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логика

24.12.2016 21:16

Ваљда Митровић - папак

Name

боба

24.12.2016 20:54

Поздрав чавићу окупи око себе младе људе са харизмом као што је пернар да људи имају шта чути памет мора побједити све најбоље ти желим теби и твојој фамилији

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

24.12.2016 23:00

Придрузујем се поздраву са великим постовањем.

Name

маx

24.12.2016 21:22

Катастрофа је ко је све ушао у скупштину. Ивану Ловрић добро познајем. Ушла је само због своје националности. Потиче из сиромашне породице. Сад само црпи добру плату. Провлачила се кроз школу као исподпросјечан ђак. Елоквенција, писменост, знање - чиста нула. Нема она шта да каже. Тешко може и нешто квалитетно прочитати, кад би јој неко и написао. А и странка јој је карикатура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горки плодови

24.12.2016 21:24

Сваки дан слушам о томе да се народни посланици оцењују по томе колико су активни тј.колико говоре у Скупштини РС,и онда ми паде на памет једна логична ствар,а то је "Шта градјани РС имају од тога колико је ко активан кад се све одлуке у Скупштини РС углавном доносе на штету градјана."Ови посланици из опозиције правдају се тиме да је важно рећи у Скупштини ,па макар се њихов приједлог никада и не усвојио,што се редовно догадја.Моје питање гласи: Зар није моралније за посланике да дају оставку ако се њихови предлози никад не усвајау него што су упорно активни,а градјани од тога немају ништа? По мени џаба активност без резултата!!! Знам да је лијепо кад си у Скупштини и плата редовно стиже али шта градјани имају од тога осим штете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горки плодови

24.12.2016 22:35

У Федерацији БИХ био је једне године министар културе (иначе професор на Философском факултету у Сарајеву) млади професор и имао је читав низ идеја о томе како би култура требала да изгледа,тј на ком нивоу би требала да буде и како достићи тај степен ,медјутим није имао подршку и човјек је дао оставку јер није хтио да као паразит буде издржаван из буџета не радећи ништа тј,на грбачи градјана.

Name

Слатки плодови

25.12.2016 07:43

Какво размисљање? Наравно да није боље да дају оставку! Ста би онда имали, једноумље? Вазно је да опозиција активно даје алтернативе, цак и када су сансе мале. Теби и мени као бирацима остаје задатак да покусамо размислити и одлуцити ста је боље па одлуцити коме дати глас на сљедецим изборима! Ако свој глас дајес само на основу предизборне кампање и обецања а не на основу онога сто заиста раде у скупстини, није ни цудо сто нам је овако како нам је! И ми као бираци имамо одговорност, и ваљда би требали бити толико упуцени па наградити оне који раде а казнити оне којима није мјесто у скупстини...

Name

Горки плодови

25.12.2016 13:37

Ко ради ту било шта? То је све олош и паразити,како власт тако и опозиција тј.тзв опозиција (фингирана,лажна).Пола тзв.опозиције ради за власт ради својих личних интереса и конформизма.Шта има ту више да се размишља и да се оцјењују и једни и други кад су дошли на власт само да униште народ и то им одлично иде , а и наставиће даље.

Name

Горки плодови

25.12.2016 13:53

Да,и још ово да не заборавим када причамо о активности тзв.опозиције,прије пар дана Иванић Младен излази са саопштењем да је забринут за сарајевске србе (како их мало живи у Сарајеву,те како немају посла и сл.) и онако изненадјен његовим наступом помислих да човјек има неку стратегију како помоћи србима у Сарајеву (иако је већ касно зато што у Сарајеву живи углавном стара популација срба 70+),и онако обрадован обратих пажњу а човјек каже да је Федерација БИХ одговорна за положај срба у Федерацији БИХ.И онако се од муке осмјехнух и помислих ,па овај човјек мисли да ће се Бакир Изетбеговић бринути о сарајевским србима јер ако се он буде бринуо о србима могу завршити само на казанима и сл.стратиштима. И још помислих БОЖЕ МИЛИ какав је овај Иванић гузовача од политичара и обичан популистичар.

Name

Мирко

24.12.2016 21:28

И моја комсиница Вида је најјаци говорник у у селу, али је нико не воли. Све сто је рекла паметно у свом зивоту мозе да стане у двије реценице. Маните ме говорника попут Сукала и слицних.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

24.12.2016 23:57

Ја имам два аута, један парне таблице, други непарне таблице. Има се мозе се.

Name

марко самардзиц

25.12.2016 08:38

Јос му довуците морске воде да се брцка после скупстине,као сто је радио док је пресједавао!катастрофа

Name

Па да пратиш

25.12.2016 09:37

Да пратиш засједања сједница скупштине на РТРС плус ти би донио објективан закључак

Name

Он је

24.12.2016 22:33

Осим пусте приче никакве користи од њега. Реално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ндп ФОЦА

24.12.2016 22:55

Здравко Крсмановиц це напустити Цавица у року године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

25.12.2016 12:49

Да ти је Крсмановиц умјесто Додика, сигурно би било горе, он је префриган 100%. Овај би нас зедне преводио преко воде.

Name

Еwq

24.12.2016 23:31

Цавиц је најпаметни политицар познаје све теме скупстине познаје рад парламента једноставо цовек се разуме..ал изгледа овај народ воли глупости

ОДГОВОРИТЕ
Name

куре

25.12.2016 06:14

За ста је активан, самопромоција и шупља прича. Показао му је народ на прослим изборима ста мисли о њему и слицним. Али они се увијек провуку за јос један мандат по овом накарадном избор закону. Јер та сака њихових бирача прогура једног у парламенат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кале

25.12.2016 08:40

Ма какав Цавиц,ста он има да прица.Критикује резим а у Истоцном Сарајеву комплет опстински одбор ндп'а у коалицији са снсд'ом,има слицних примјера и у другим опстинама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

25.12.2016 09:04

Нисмо ми бирани да би прицали на скупстини него да би заузели фотељу. Ко вас тјера да погресне заокрузујете, из овог се види степен образовања народа, није боље ни заслузио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.12.2016 09:26

Још да поради на смислу онога што износи у јавност, где би му крај био!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данте

25.12.2016 10:14

Само говорник и ниста друго

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

25.12.2016 16:18

Само се ви бавите Чавићем и његовом прошлошћу док вам садашња власт уништава будућност. Јесте Чавић био предсједник, али био је и борац ВРС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

25.12.2016 17:06

Велика подрска Цавицу.

Name

Ре Драган

25.12.2016 17:12

Драгане, како си такав токмак побогу човјече, па како ће Чавић порадити било шта кад је у опозицији. Једног дана, кад падне Додиков режим (дај боже да то буде што прије), једини човјек који би Републику Српску могао да извуче из живог блата,је Драган Чавић, ако би му неки паметни предједник РС дао мандат за састав владе. Његово познавање ствари и жестока воља да спаси овај јадни народ су заиста импресивни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Билде

25.12.2016 21:40

Обицни лузер који продаје маглу а окрузен је цитаву своју политицку каријеру највецим бањалуцким криминалцима, растурио је ради лицног интереса СДС, изгубио изборе у БЛ, саботира СзП, док је био предсједник могао је много али није урадио ниста јер је по цијели дан пио кафу са кримосима по БЛ. То сви знају и дзаба је сада све. Додик је на њега поносан јер не показује да се разликује од њега.

ОДГОВОРИТЕ