"Неки мисле да Златан више не може"

Менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо поново је бираним речима говорио о сјајном Швеђанину.

Фудбал 24.12.2016 | 23:00
"Неки мисле да Златан више не може"
"Златан Ибрахимовић је Супермен!", рекао је Жозе Мурињо прошлог викенда, после још једне феноменалне партије свог нападача, двоструког стрелца у победи над Вест Бромом.

Центарфор Манчестер јунајтеда већ је ове сезоне постигао 16 погодака, а 11 првенствених, па Португалац може са задовољством да констатује:

"Заиста сам срећан због њега јер неки можда мисле да он више није 'топ' стрелац зато што има 35 година или зато што Премијер лига није Примера. Али, његових 35 је исто што и 25, то важи и за Примеру и за Премијер лигу, постиже голове, игра добро и срећан сам због њега".

Иако се дуго нагађало да ће Ибрахимовић завршити каријеру на другом континенту - у Америци или Азији, Мурињо одбацује такав сценарио.

"Златан ће завршити каријеру на највишем нивоу, што је невероватно. Оставиће фудбал на врху врхова, тако да сам заиста довољан. Учинак му је одличан, а може и да се поправи".

Коментаришући учинак снажног Швеђанина, Португалац истиче да он не постиже голове из пенала.

"Дошао је до таквог учинка без шутева из једанаестараца. То је невероватно стварно, јер је за најбоље стрелце других лига нормално да постижу голове из пенала, а он је извео један у 17 утакмица Премијер лиге. Не могу бити срећнији њим".

Шансу да продужи голгетерски низ (пет голова у последњих пет кола), Ибра ће имати у понедељак, када ће Јунајтед дуелом против Сандерленда на Олд Трафорду започети тешку серију утакмица током празника.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар