Мршић: Зашто Звезда на Божић?!

“Звездаши играју јако добро, чврсти су и немају повреда. Ипак, сећам се и да је, тамо 80-их, она велика Цибона једном завршила основни део сезоне са 22-0 па је изгубила у полуфиналу и то баш против Звезде“, присетио се тренер Цедевите уочи дербија Јадранске лиге.

Кошарка 24.12.2016 | 14:15
Мршић: Зашто Звезда на Божић?!
Кошаркаши Цедевите и Црвене звезде одиграће у недељу у Загребу дерби 15. кола Јадранске лиге који би у великој мери могао да утиче на коначан изглед на табели, а тренер хрватског шампиона Вељко Мршић каже да би му било драже да се утакмица не игра на Божић по грегоријанском календару.

“Било би лепше да моји играчи Божић проведу у кругу породице, односно да су на сам Божић слободни, али распоред је такав и на то нисмо могли да утичемо. Ја сам као играч на Божић играо једино у Мадриду, на Божићном турниру, чак се сећам да смо тамо отишли на поноћну мису. Играчима нећу бранити, али препоручио бих им да на спавање иду у боље време, а ако неко има жељу да оде, може на дечију“, рекао Мршић, а преноси Вечерњи лист.

Звезда је једина екипа која у досадашњем току АБА лиге није доживела пораз, а Цедевита има учинак од 10 победа и четири пораза.

“Не долазе нам у идеалном тренутку, али ни њима неће бити лако јер су  имали ове недеље две утакмице Евролиге. Највећи проблем су нам повреде у спољној линији. Бабића неће бити до краја године, повређен је и Крушлин, а Мусу смо пустили да игра за БиХ на јуниорском Евробаскету.“

Иако каже да изузетно цени то што раде црвено-бели ове сезоне, Мршић је подсетио на једну занимљиву епизоду из времена бивше Југославије.

“Звездаши играју јако добро, чврсти су и немају повреда. Ипак, сећам се и да је, тамо 80-их, она велика Цибона једном завршила основни део сезоне са 22-0 па је изгубила у полуфиналу и то баш против Звезде“.

На питање о играма свог тима, који улази у дерби са треће позиције и са скором 10-4, тренер Цедевите каже да је његов састав у позитивном резултату.

"... но, што се тиче игре, још увек осцилирамо, но то је и нормално уз толико повреда. Због десетковане спољне линије морали смо неким играчима доделивати нове улоге и овлашћења што се, на резултату, ипак није осетило", подвукао је Мршић у разговору за Вечерњи лист.

Први овосезонски меч Звезде и Цедевите завршен је убедљивом победом црвено-белих у "Пиониру" - 88:64.

Недељним дербијем у Хрватској, оба тима ставиће тачку на утакмице у АБА лиги у календарској 2016. години.

Дуел Цедевите и Црвене звезде игра се у недељу од 19 сати. 

Парови 15. кола

у суботу

Игокеа - Карпош Соколи 17 часова
Партизан - МЗТ 19

у недељу

Мега - ФМП 17
Цедевита - Звезда 19

у понедељак

Задар - Будућност 18

у уторак

Крка - Олимпија 18
Морнар - Цибона 20

Табела: Звезда 14-0, Партизан 11-3, Цедевита 10-4, Цибона 10-4, Будућност 10-4, Игокеа 7-7, Олимпија 6-8, Задар 5-9, Крка 5-9, Морнар 4-10, Мега Лекс 4-10, ФМП 4-10, Карпош Соколи 4-10, МЗТ 4-10.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар