Стаљинов унук пронађен мртав

Један од унука бившег совјетског лидера Јосефа Стаљина пронађен је мртав у Москви, јавља ББЦ. Тијело осамдесетогодишњег Јевгенија Џугашвилија је пронађено у близини његовог дома у Москви, а узрок смрти засад није познат.

Свијет 23.12.2016 | 08:52
Стаљинов унук пронађен мртав
Џугашвили је био Стаљинов унук и одувијек је бранио његово наслијеђе, а неријетко је био и на суду. Прошле године је изгубио случај који се односи на масакр пољских заробљеника у Катину 1940. године.

Европски суд за људска права је одбацио његову жалбу која се односи на чланак у којем је Стаљин назван “крвожедним канибалом”.

Тај чланак је објављен у руским новинама Новаyа Газета, а у њему се наводи да су совјетски лидери укључујући Стаљина наредили егзекуцију 20.000 пољских заробљеника.

Џугашвили је такође тврдио да се Совјетски савез не би распао да је његов отац живио дуже. Недавно је за актуелног предсједника Русије Владимира Путина рекао да “нема мозга”.

Његов отац Јаков је заробољен у Другом свјетском рату те се вјерује да је умро у нацистичком логору 1943. године.

Јевгениј је био предавач на војним академијама више од 20 година. Тврдио је да је његов дјед оптуживан да је “крив за све” у Русији, а током живота је учествовао у неколико свемирских мисија. Стаљин је имао најмање осмеро унука.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Буд Бец

23.12.2016 08:58

Нека поцива у миру .амен! (Пс :има ли јос зивих из стаљинове фамилије)!??

ОДГОВОРИТЕ