Српска неупитна! Рјешимо проблеме

Министар спољних послова у Савјету министара Босне и Херцеговине Игор Црнадак сматра да је БиХ у овој години направила највећи напаредак на европском путу. Он је у емисји „Пулс“ БН телевизије нагласио да је циљ свих да БиХ до краја 2017. године добије статус кандидата за чланство у Европску унију.

Босна и Херцеговина 22.12.2016 | 23:00
Српска неупитна! Рјешимо проблеме
У посљедњих годину и по дана Босна и Херцеговина је направила озбиљне кораке на путу ка Европској унији. 2016 година била је година највећег напретка, истакао је министар спољних послова. Искрено вјерујем да БиХ статус кандидата може добити до краја 2017. годне, али то највише зависи од политичких односа у БиХ, подвукао је Црнадак.

„Ми ако будемо имали блокаде и унутрашње конфликте, који ће понекад бити и вјештачки направљени, онда ће проблеми бити направљени и од најобичнијих питања. Ако будемо имали такав приступ онда ће пут ка ЕУ бити у застоју. Али ако будемо имали другачији приступ са више комуникације и компромиса, тада можемо очекивати да до краја године добијемо статус кандидата“, истиче министар.

Иако од власти Српске у посљедње вријеме долазе поруке о угрожености Републике Српске каже Црнадак, те да се спремају разне међународне завјере против Српске,  министар истиче да Република Српска у овом тренутку има фантастичан међународни положај.

“Можете да осјетите да људи уважавају положај и улогу Републике Српске. БиХ је земља која је међународно призната и која иде ка ЕУ, али унутрашња сруктира Републике Српске је неупитна за било коју значајну политичку међународну тачку. Зато сада треба да се окренемо ка рјешавању економских проблема и борби против корупције", рекао је он.

Податак да је руски премијер Дмитриј Медведев потписао документ којим ће Русија платити БиХ 125 милиона долара на име отплате дијела дуга Совјетског Савеза према СФРЈ требло да изазове економске помаке за Републику Српску. Међутим, ми сада имамо сасвим другачију слику. Влада ће управо тих око 35 милиона који су “дар с неба” одмах да усмјери ка крпљњу рупа за дуг ка пољопривредницима, истиче Црнадак. 

„Због своје неспособноси и корупције, новац који је требао да користи за нове пројекте и инвестиције, Влада очајнички чека да прослиједи за свој дуг да им пољопривредници сутра не скоче за врат“.

Правосуђе у Републици Српској је под директном везом и контролом СНСД-а и предсједника Милорада Додика, наглашава Црнадак и наводи конкретне примјере:

„Од случаја начелника Власенице Мирослава Миће Краљевића који је киднаповао човјека и добио новчану казну за то, до случаја Босић – Додик гдје судије најнормалније прихвате налаз који указују на озбиљне психичке проблеме најодговорнијег човјека у Српској и на основу тога пресуђују. Или, мој случај када сам добио најгрубљу пријетњу 16. фебруара од предсједника Српске уживо на РТРС-у, када ми је Додик пријетио да се 'освета сервира хладна', и након тога извјесни тужилац госпођа Мрђа саопшти да је то нормално“, појашњава Црнадак.

Коментаришући вијест о наводном позиву на инаугурацију новоизабраног америчког предсједника Доналда Трампа упућеног предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Црнадак у емисији „Пулс“ БН телевизије каже да је то чисто скретање пажње.

"Та вијест данас се појавила само зато што су били протести на улицама Бањалуке. То је једини разлог. Зар има неко да вјерује да је Доналд Трамп заиста позвао Милорада Додика на инаугурацију", пита Црнадак.

Можда је Додика позвао неко из приватних удружења, неко од његових експерата или неко од Додикових лобиста који је плаћен из буџета Српске, наводи министар Црнадак.



БН телевизија

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Лола

22.12.2016 20:30

Протагониста непостојеце дрзаве..

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Лола

22.12.2016 23:45

Зашто се онда сви толико напињете да оспоравате нешто што "не постоји"? Од које тачке уопште полазите, када започињете расправу о "ничему"? Испадоше комшије и сусједи некакви параноидни шизофреничари подвојене личности, 1000 година се отимају за "ништа"? У шта живот трошите... јадни сте и биједни...

Name

Ре Лола

23.12.2016 08:10

Јадно. Такви као ти треба да иду одавдје и да оставе нас нормалне да зивимо. Оде вам зивот у негирању дрзаве. Ми смо давно престали негирати РС.

Name

Туз

22.12.2016 20:45

Глас разума, цијела политика Савеза за Промјене је одлицна и напредна, цеститам Вам! Народ це Вас се сјецати по напретку за разлику од других политицара који само прпагирају мрзњу, без обзира која нација била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

22.12.2016 20:51

Ста казе ајмо САД да рјесавамо економске проблеме. Као 3,4 сад ! хахахаха Јадан ли је а и глуп народ са таквом власти а и опозицијом Бога ми .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта је смијешно?

22.12.2016 22:18

Па како ће рјешавати СЗП економске проблеме када никада нису били на власти у Републици Српској

Name

Па ста

23.12.2016 00:48

СЗП макар несто ради.Зар рјесавање економских проблема није када омогуце извоз говедине,млијека и сира у Турску?Знате ли да је највеци извозник брасна у Турску бањалуцки Зитопродукт,а то је омогуцио Саровиц,па бесцарински извоз воца и поврца у ЕУ и Русију! Извоз цега је омогуцио Додик?Само извоз људи који бјезе одавде.

Name

Пјевам ко крава

22.12.2016 21:13

Очи су му два бисера сјајна, гледа Дунав, пред очима Рајна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наћелник Шахабаз ЗВ

22.12.2016 21:34

Република Српска је неупитна категорија, хајмо рјешавати економске проблеме. Због ове изјаве а нарочито рјешавања економских проблема Милокрад ће овога прогласити Издајником прве категорије. РС треба да буде упитна категорија да се неби рјешавали економски проблеми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Риле

22.12.2016 22:24

Ко је Сахбаз

Name

Миа

22.12.2016 21:50

Па јел вам неко брани да радите на економији? Ајмо, идемо, хоцемо, и на крају никад ниста нисте урадили. Отворите фабрику у Бијељини, доведите инвеститора, Мицо це вам дати све дозволе, показите да мозете. Али ниста од тога, лаксе је лапрдати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Миу

23.12.2016 16:37

Нека Мицо отвори фабрику доведе инвеститоре ста је урадио по питању запосљавањ.отворио би он да он има половину или трецину како га вец зову лопов

Name

Сад сте се сјетили...

22.12.2016 21:57

Дрогираш се 40 година, и онда би уписивао факултет и тражио посао. Мало сутра. Касно је сада за било какве промјене. Народи са ових простора биолошки нестају, и то се неће моћ промјенит никаквим реформама, стимулацијама или било чим другим. Видјет ћете попис 2023. 2050 овдје ће живјети 2 милиона. То је то, ГАМЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

боба

22.12.2016 22:02

Лично познам игора кои је из једне дивне образоване породице који није оптерећен национализмом породица коју би сви пожељели браво игоре треба се окренути економији а не нацинализму кад човјек са великим врлинама воли обичан народ то је величина само настави тако браво сву срећу ти желим поздрав!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МиниСтар

22.12.2016 22:09

Каквог министра имамо, остали му нису ни до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

23.12.2016 12:42

Да ти у куци министрује

Name

слијепац

23.12.2016 06:00

Он је толико слијеп да не види да су блокаде и сукоби устаљена политика друге стране.Погледајте ста раде и колико блокирају Народну Скупстину РС.То је њихова дневна политика.А он (као и Босиц) су за неку фину политику.Фина политика с насе стране,њима додатни потицај и потврда да су на добром путу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

23.12.2016 07:14

Нажалост док су Милорад,Бакир и Драган у политици од тога ништа. Само њима и овима око њих одговара све ово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех, ех

23.12.2016 08:05

ПДП је имао прилику рјесавати економске проблеме па није урадио ниста. Све је само пропадало. А СНСД,ДНС и СП су све докрајцили. Идите сви цувати козе и овце то је васа бранса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какви

23.12.2016 08:15

Економски проблеми....мало око стабилности Р Српске...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

23.12.2016 08:39

Постовани министар Црнадак је управу треба се окренути економаким питањима..цитајуци ове коментаре овај народ као да је зацаран са Додиковим глупим политикама које воде у пропаст глуми лазног србина српство пропагира и народ се лози на те његове лазне форе а Додик са Цовицем сарадјује и онда казе издајници ови из Сзп.е народе размислите мало својом главом највеца опасноат по РС српски народ је Милорад Додик он ради на стету српског народа а овамо опонаса лазног патриоту ...народе где вам је сада 9 јануар...запитајте се ста је укинуто а овамо казе славимо јаце нег икада...ставите прст на цело па мало муцните главом ....Зивио Сзп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

23.12.2016 08:47

Паметно говори,Свака цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

23.12.2016 08:49

Наравно да је неупитна када је Додик имао храбрости да се отворено супротстави међународној заједници и бошњачком политичком руководству који су на све могуће нечине настојали да је обезвриједе и униште. Ви сте за то вријеме ћутали и нападали Додика и институције Републике Српске. Због тога вас је народ казнио на изборима. Ако наставите са таквом политиком бићете на следећим изборима се немате ничему добром надати.

ОДГОВОРИТЕ