''Око соколово'' иде у пензију!

А на тениским теренима ускоро би требало да га замени нови систем - ФОXТЕНН!

Тенис 24.12.2016 | 20:15
''Око соколово'' иде у пензију!
Електронски систем за праћење и регистрацију лета лоптице, познатији пд називом Хаwк Еyе ("Око соколово"),  ускоро одлази у пензију.Барем што се тениса тиче, пошто је у фудбалу тек почео да се користи.

Њега би требало да замени нови систем прилично компликованог назива ФОXТЕНН који је прошао све могуће тестове у свим релевантним тениским организацијама, тако да је спреман за употребу. Није још истакнуто по ћему ће се разликовати од претходника, осим што ће имати боље снимке и илиустрације, као и да ће бити прецизнији од Ока соколовог.

Овај систем користи чак 40 ултрабрзих камера које генеришу преко 2.500 (!) фрејмова у секунди. Са таквом брзином, тешко да ће и долазити до грешака. Око соколово се у свету тениса користи већ читаву деценију, а донео је олакшање судијама, али и већу веродостојност самој игри пошто се показао као веома поуздан. Истина, увек је било одређених сумњи да "Око соколово" лоше приказује сенку лоптице, која га понекад превари нашта се највише жалио Роџер Федерер који и даље не верује у тај систем.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Читај

24.12.2016 20:27

"Ћему"

ОДГОВОРИТЕ