17 министара богатији од трећине свих у САД

Новоизабрани амерички председник Доналд Трамп одредио је 17 људи који ће сачињавати његову Владу. Укупно богатство којим располаже ових 17 људи износи 9,5 милијарди долара, али треба имати у виду да кабинет још није попуњен.

Свијет 22.12.2016 | 08:09
17 министара богатији од трећине свих у САД
Њихово заједничко богатство је веће него укупно "богатство" 43 милиона најсиромашнијих америчких домаћинстава заједно, осим тога, одговара једној трећини богатства 126 милиона домаћинстава, колико их укупно има у САД.
 
Богатство таквих размера преседан је у историји када је реч о председничком кабинету, наводи "Qартз".

Подаци о домаћинствима, на којима се заснива ово поређење, узети су из Анкете о финансијама потрошача 2013. године, урађене на иницијативу Федералних резерви САД.

То су најновији свеобухватни подаци о имовинском стању Американца, па је могуће да се ситуација међу Американцима са најнижим приходима у међувремену променила. Ипак, тенденције у протеклих неколико деценија наводе на закључак да, уколико их је било, промене нису велике.

“Бизнис инсајдер” наводи да скоро 13 одсто америчких домаћинстава нема никакву имовину, или је у дуговима, те да су и та домаћинства узета у обзир.

Чак и ако се богатство чланова Трамповог кабинета упореди с просечним домаћинством, концентрација богатства и даље је запањујућа. Уколико бисмо узели у обзир око 120.000 домаћинстава с просечном нето-вредношћу имовине од око 83.200 долара, то би одговарало заједничком богатству свега четворо најбогатијих чланова Трамповог кабинета - Бетси Девос, Вилбура Роса млађег, Линде Мекмахон и Рекса Тилерсона, закључује “Бизнис инсајдер”.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Карадоз

22.12.2016 08:49

Напокон долази све на своје мјесто. До сад су владали из сјене сад полако излазе на поврсину. Враца се робовласницко друство само модернизовано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елиот

22.12.2016 09:16

Тачно тако. По овоме се види класификација моци, имај богатство па владај. Због чега то он није неког из мањег ранга поставио. Не може јер није достигао одредјене "степене"!

Name

Миле

22.12.2016 11:24

Ако се потрудим ускоро ћу их надмашити