БЕЛ: Бриж се разбеснео, пробудио се и Зулте!

Несрећним голманима главне улоге у прекиду Стандардове серије! Лидер пружио још једну убељливу партију, Јанковићев тим прокоцкао победу.

Фудбал 21.12.2016 | 23:40
БЕЛ: Бриж се разбеснео, пробудио се и Зулте!
Бриж је задржао прво место после 20. коло Про лиге, али се коначно пробудио и Зулте Варегем па разлика остаје само бод у корист шампиона.

Иако је слабашни Еупен ове сезоне знао да буде камен у ципели фаворитима и зауставио је Андерлехт и Гент, вечерас је доживео дебакл против расположеног Брижа - 1:4. Шампион је у прошлом колу дао пет голова, вечерас се зауставио на четири.

Еупен је повео преко Силе после слабе интервенције одбране гостију, уследио је урагански одговор. Вормер је страшним ударцем са 16 метара изједначио, Пулан је преокренуо да би Вормер још једним снажним шутем који је закачио противничког фудбалера и променио смер донео преокрет Брижу до полувремена. До краја је Искијердо само потврдио убедљив тријумф Брижа.

А напокон се пробудио и Зулте Варегем после четири меча без победе у којима је прокоцкао бодовну предност и прво место на табели. У дербију кола, Зулте је минималцем савладао Генк који је у великим проблемима и све је даље од плеј-офа. Ефектан гол главом Меитеа у 26. минуту је пресудио Генку. Зулте је био бољи у првом полувремену, док је у другом делу игре препустио лопту гостима и чувао предност, али се добро бранио и није дозволио Генку да га озбиљније угрози.

Стандард је прекинуо серију победа у Лијежу. Победили су у претходна четири меча на свом терену, али су у петом кискнули и одиграли само 1:1 против Локерена. Имаће домаћи тим за чим да жали… Били су далеко бољи и заслужили победу, али су кажњени јер нису другим голом успели да преломе питање победника. Стандард је повео срећним голом Гороапосле катастрофалне инетревнције гостујућег голмана.

Потом је Белфодил пропустио брдо прилика за 2:0 и стигла је казна стредином другом полувремена. Голман Ибер је изашао на висок центаршут, чини се да је и фаулиран због чега му је лопта испала, а Мијат Марић је искористио поклон.

Јанковићев тим је попут Гента направио још један корак уназад у борби за плеј-оф.

ПРО ЛИГА - 20. КОЛО

Уторак:
Мехелен - Шарлроа 1:0 (0:0)
/Ритс 80/

Мускрон - Вестерло 0:0

Беверен - Сен Труден 3:1 (2:0)
/Гано 6, Мананга 45, Сериђони 63 - Боли 75пен/

Среда:
Еупен - Бриж 1:4 (1:3)
/Сила 11 - Вормер 15, 40, Пулан 25, Искијердо 54/

Кортрајк - Остенде 0:2 (0:1)
/Сиријак 45 пенал, Ел Ганаси 87/

Стандард - Локерен 1:1 (0:0)
/Горо 50 - Марић 73/

Зулте Варегем - Генк 1:0 (1:0)
/Меите 26/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар