Михајло Чепркало спортиста године

Члан бањалучког Пливачког клуба "22. април" Михајло Чепркало проглашен је за најбољег спортисту Републике Српске за ову годину у традиционалном 62. Избору најбољих спортиста, у организацији "Гласа Српске".

Република Српска 21.12.2016 | 22:45
Михајло Чепркало спортиста године
Међу успјесима овог седамнаестогодишњег спортисте спада и учешће на Олимпијским играма у Бразилу, гдје је заузео 37. мјесто.

Чепркало је рекао у обраћању да је иза њега веома тешка и напорна година, али са резултатима.

Друго мјесто припало је Татјани Ђекановић из стрељачког клуба "Геофон" из Теслића, која је такође учествовала на Олимпијским играма у Бразилу, док је треће мјесто припало бањалучком кајакашу Дарку Савићу из Кајакашког клуба "Врбас-М:тел".

Међу десет најбољих спортиста, по избору жирија, нашли су се и члан Џудо клуба "Леотар" из Требиња Митар Мрдић, члан Карате клуба "Дрина" из Вишеграда Никола Полуга, члан Атлетског клуба "Гласинац" са Сокоца Младена Петрушић, те Ајла Синановић из Женског одбојкашког клуба "Бимал" Брчко.

Ту су и Драшко Албијанић из Кошаркашког клуба "Игокеа" из Александровца, Драшко Вујковић из Ватерполо клуба "Бањалука", те Младен Плакаловић из Смучарског клуба Источно Сарајево.

У категорији спортиста са инвалидитетом награда за најбољег је припала Игору Игњатовићу из бањалучког Кошаркашког клуба инвалида "Врбас".

Предсједник жирија за додјелу овогодишње награде био је прослављени српски ватерполиста Александар Шапић.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић изјавила је да је опредјељење Српске да се њени клубови и спортисти такмиче у регионалним лигама, јер то повећава интерес за спорт, као и интерес гледалаца, те интерес привреде за улагање у спорт.

Она је нагласила да је потребно и стварати услове за омасовљење спорта, јер је то начин да се дође до квалитета.

Давидовићева је рекла да је у овој години манифестација од републичког значаја, Мале олимпијске игре, дала успјеха и да је Српска примљена у Међународну асоцијацију школског спорта.

Према њеним ријечима, ова година је била значајна година за спорт, наводећи да је троје спортиста из Републике Српске учествовало на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, као и да је Српска била домаћин значајном броју спортских манифестација које су у календару такмичења својих спортских асоцијација.

Предсједник Организационог одбора ове манифестације Игор Радојичић истакао је да Република Српска мора водити рачуна о афирмацији спорта, посебно међу младим људима.

Он је позвао одговорне да се ангажују на изградњи спортских објеката и спортске инфраструктуре као главног предуслова за развој спорта.

Радојичић, који је и градоначелник Бањалуке, навео је да је тај град у овој години на измаку био домаћин бројним спортским манифестацијама, нагласивши да су спорт и спортисти увијек били били најбољи амбасадори проносећи име Српске и свога мјеста.

Радојичић је током манифестације уручио и плакете "амбасадори спорта Републике Српске" које су добили Бранкица Михајловић, Миленко Зорић и Борис Врховац.

За најбољег тренера у овој години проглашен је тренер кошаркашког клуба "Игокеа" из Александровца Драган Бајић.

За посебан спортски подухват ове године награду је добио бијељински Фудбалски клуб "Радник".

Додијељена је и награда "Златно перо - Лимун Папић" за најбољег спортског новинара, коју је добио бањалучки новинар Синиша Котораш.

Извор: Срна

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

РС

21.12.2016 22:38

Ови Крајисници по народној ја теби војводо ти мени сердаре а овамо знамо која смо говна. Па они сами себе хвале и дају смаи себи признања сто је залосно.Поред толико насих успјесних спортиста а довољно је смао поменути одбојкасице они су насли ову будалу из Крајине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговина

22.12.2016 07:02

Тако је! Најбоље су Тијана и Бранкица! Оне су освојиле сребро на Олимпијским играма. Треба подржати спортисте из мањих средина,јер њима није све на дохват руке као овима у БЛ.

Name

Бањалука

22.12.2016 09:32

Ма брука је то, а вази за све категотије изабраних...

Name

за Бањалука

22.12.2016 22:36

Науци се прво прицати Крајисник па се јави за мисљење.

Name

М

22.12.2016 06:47

Најбоља је Тијана!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цурла

22.12.2016 08:54

Оцигледно не знате како се бира спортиста године, бира се на нацин да мора бити у неком од клубова из Босне и Херцеговине, ста ви сељаци купусари знате о спорту!

Name

херцеговина рс

22.12.2016 15:52

@Цурла ви тамо сте или Змај од Сипова или Додик треце нема.Једноставно сте поремецени па не знам будало сто се уопсте јављас.

Name

Цурла

22.12.2016 21:38

Ти као прво мјесас политику и спорт, да вам Бања Луке није било гдје би купусари играли утакмицу је ли вам борац дао терен, а друго спортиста се бира тако да спортиста мора бити у клубу који је у рс!

Name

за Цурла

22.12.2016 22:34

Глуп си јел ти јасно реарду и дезертерцино устаска.....ста радис ментолу на овој ТВ??? Коме сте ви ста дали дебилцицу то је све плацено а могли су играти и у Мадјарској.Видим имас проблеме са БН као и са Србима из СА и Херцеговима јер болујете од комплекса..Па скијаси са Пала су висе медаља донијели и сто пута на висе Олипмијада уцествовали,Алесандра је сампион Европе дегенерику ако уопсте знас ко је она јер и не знате ста је спорт.....сви ови набројани су били итекако спортисти у РС али никад ниста нису добили јер треба куље крајиске сељацке натовити.Мрс јебем ти матер у уста устаска.у

Name

мицо

23.12.2016 15:48

Цуки зар се нисте ви по Крајини покатолицили? Нека промејене назив да је за најбољег покатолиценог Крајисника па да људи знају о цему је ријец.

Name

РС фудбал

23.12.2016 21:13

Да вам Радник БН није досао не би ви видјели ни фудбала нити би знали ста је фудбал а о ЕУ фудбалу да не говорим.Мозете само са Додиком и Зељком да се такмиците на кориди.

Name

Цурла

24.12.2016 16:22

Као прво правопис вам је на нивоу основца, а као друго да зар вама сељацима није јасно да не мозете без Бања Луке, ту долазите да студирате дс се љеците идт, помирите се са тим да сте мали сељацици!

Name

мозе бити најбољи али у свом селу

22.12.2016 12:11

Кад смо код пливања ваљда је Вељо Стјепановиц из БН доктор за овог јадника и провинцијалца.Цуј он је спортиста године....па само фудбалери Мијат Гациновиц и Гојко Цимирот из Требиња,онда Радник из БН,па одбојкасице,одбојкаси,косаркаси,Марина Андјелковиц дјете из средње сколе првакиња у бацању кладива у БХ,скијаси са Пала сваке године на Олимпијаду а никакве услове немају нити сељацка влада Милорада Додика и зна ста је скијање.Све ове сто сам набројао све су се сами изборили без икакве подрске оног мамлаза из Лактаса и сад неки геак само зато сто еј Крајисник он је најбољи.Јеси али у свом селу РС те не признаје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина рс

22.12.2016 15:50

Мијат Гациновиц,Гојко Цимирот,Марина Андјелковиц,Тијана Босковиц,Саса Старовиц,Александра Самардзиц,Митар Мрдиц све су Херцеговци и сви у свјетском врху и нико у овој сељацкој дрзави их ницим није наградио нити им је помогао.Њихови родитељи и тренери ницим нису наградјани нити промовисани.Све сами људи своје каријере финансирају.Онда се јави неки поремецени из Крајине и он је најбољи.

Name

сељацка крајиска политика

22.12.2016 12:30

Крајисници ко каква секта.Толико су гладни и искомплексирани да тај њихов поремецај не мозе нико да исправи.Ми остали сваком по заслузи а њихова секта само себи.Кад је био Радован С.СА је свима дало да има факултет а коме је ста дала БЛ??Па они да могу пребацили би Јахорину,Етно село из БН,Тјентисте и рафтинг на Дрини и Требиње код себе али не могу зато не дају динар.

ОДГОВОРИТЕ