Михајло Чепркало је најбољи спортиста Републике Српске!

Пливач Михајло Чепркало најбољи је спортиста Републике Српске у 2016. години!

Остали спортови 21.12.2016 | 22:10
Михајло Чепркало је најбољи спортиста Републике Српске!
Бх. олимпијац проглашен је за најбољег спортисту на традиционалном 62. Избору десет најбољих спортиста Републике Српске, одржаном у сриједу у Банском двору у Бањалуци.

Иза Чепркала, на другом мјесту нашла се стрелац Татјана Ђекановић, док је кајакаш Дарко Савић заузео трећу позицију.

Међу десет најбољих спортиста Српске у години на измаку, одлуком жирија којим је предсједавао прослављени српски ватерполиста Александар Шапић, нашли су се овим редом: Митар Мрдић (џудо),Никола Полуга (карате), Младена Петрушић (атлетика), Ајла Синановић (одбојка), Драшко Албијанић (кошарка), Драшко Вујковић (ватерполо) и Младен Плакаловић (скијање).

“Био сам срећан када ме Пливачки савез предложио као кандидата за ‘Гласову’ акцију, а сада не могу да нађем ријечи којима бих описао своју радост. Бити најбољи међу најбољима велики је престиж и награда за све резултате које сам остварио свих ових година, а посебно ове када сам испунио свој спортски сан и наступио на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру”, рекао је за “Глас Српске” Чепркало, који је постао други пливач, послије Иване Нинковић 2012. године, који је проглашен за најбољег спортисту Српске.

На свечаности у Банском двору награђени су и најбољи спортски радници у 2016. години.

Освајач Купа БиХ и Купа РС, фудбалски клуб Радник добио је Повељу за изузетан спортски подухват године док су плакету за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта добили кошаркашки савези Републике Српске и Србије, те предсједник жирија Александар Шапић.

Добитници плакете за дугогодишњи допринос развоју спорта су Момчило Црнчевић (атлетика),Зоран Видаковић (одбојка) и Бранко Јанковић (рукомет).

Организатори избора за спортисту Српске наградили су и оне који су проносили славу Републике Српске широм свијета, па су плакете за амбасадоре спорта добили Борис Врховац (физиотерапеут),Бранкица Михајловић (одбојка) и Миленко Зорић(веслање).

Игор Игњатовић (кошарка у колицима) добитник је Плакете за изузетне резултате у спорту за инвалиде припала је док је најбољи тренер Републике Српске за 2016. годину стратег Игокее Драган Бајић.

Ватерполо савез Републике Српске и његов предсједник Слободан Граховац добили су плакету за организацију најбољег спортског догађаја године, а то је утакмица групне фазе Свјетске лиге између Србије и Црне Горе на Градском олимпијском базеу у Бањалуци.

Плакета постхумно уручена је Бојани Сомболац, кћерки некадашњег фудбалера и златног олимпијца Велимира Сомболца који је преминуо ове године.

Медијски покротитељ "Гласове" манифестације, Радио телевизија Републике Српске за најбољи спортски догађај у 2016. години изабрала је 15.АТП челенџер Бањалука.

Синиша Котараш најбољи спортски новинар

Награда "Златно перо - Лимун Папић" за најбољег спортског новинара у 2016. припала је Синиши Котарашу, новинару "Дневног аваза".

ЖИРИ

Овогодишњим жиријем за избор 10 најбољих спортиста РС предсједавао је Александар Шапић, а чланови жирија су прослављени фудбалер Владан Грујић, уредник спортске редакције РТРС Драган Новаковић, представник министарства породице, омладине и спорта РС Оливер Гачић и уредник спортске редакције "Гласа Српске" Душан Репија. На челу Организационог одбора "Гласовог" Избора налази се градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар