Најбољи фудбалери Суперлиге Србије пред одласком "за мале паре"!

Спала књига на пет слова. Тако се може окарактерисати предстојећи прелазни рок, па је управо толико топ играча из Суперлиге на радару европских тимова.

Фудбал 22.12.2016 | 23:45
Најбољи фудбалери Суперлиге Србије пред одласком "за мале паре"!
У центру пажње су по два фудбалера Црвене звезде и Партизана, те један Војводине. И то би било то! Премало ако се узме у обзир ко је у претходна два-три прелазна рока напуштао Србију.

Црвено-бели су прошле зиме продали три талентована играча и зарадили десетак милиона евра, а стадион “Рајко Митић” ће вероватно напустити и Михаило Ристић. Ипак, звезда прелазног рока ће бити Леонардо.

МИХАИЛО РИСТИЋ - Јуре га Шпанци и Португалци

Ристић је последњи члан талентоване генерације црвено-белих који је остао у клубу (отишли Грујић, Јовановић и Јовић), али би то већ у овом прелазном року могло да се промени. Звездин универзалац привукао пажњу многих клубова, а последњи који је стао у ред за његово довођење је Еспањол. Претходно су интересовање показали Спортинг и Макаби из Тел Авива, а из прикрајка шансу вреба и московски Спартак. Једно је јасно, црвено-бели га неће пустити за мање од два милиона евра.

АЛЕКСАНДАР ПАЛОЧЕВИЋ - Појачање за мале паре

Везиста Воше је заблистао у овој полусезони. Један је од најбољих играча Суперлиге и најзаслужнији је за одличне партије Новосађана. Његове игре нису прошле незапажено многим европским клубовима. Палочевић игра на позицији офанзивног везног играча и истакао се головима и асистенцијама у досадашњем делу сезоне. Војводина је за њега одредила излазну клаузулу од 500.000 евра, што неће бити никакав проблем за многе клубове из иностранства да га доведу.

НИКОЛА МИЛЕНКОВИЋ - Прате га Јуве, Њукасл и Ајакс

Голобрадог штопера је у први тим убацио Иван Томић још прошле сезоне, а Миленковић (19) је њему, али и клубу, вратио одличним партијама. Због таквог односа је добио и јачи уговор у Хумској. Усталио су у стартној постави и већ су за њега загризли европски великани. Највећи међу њима је свакако Јувентус, који га је пратио на неколико мечева. Ипак, „стара дама“ није једина која би желела да доведе Миленковића у своје редове. Претходно су се за његово здравље распитивали Андерлехт, Ајакс и Њукасл, а процењен на специјализованим фудбалским сајтовима на два милиона евра.

ЛЕОНАРДО ДА СИЛВА - Партизанова златна кока

Бразилац је бриљирао у првом делу сезоне, најбољи је стрелац Суперлиге са 12 голова, па не чуди што европски клубови желе да га виде у својим редовима. Интересовање за крилног нападача је показао Сент Етјен, који ће у касу Партизана морати да уплати 2,5 милиона ако хоће да доведе Леонарда. Управо толико износи и откупна клаузула. Пред крај првог дела сезоне се много спекулисало о томе где ће Бразилац наставити каријеру. Леонардо је демантовао да ће отићи, али где има дима, има и ватре...

УГО ВИЈЕИРА - Кинези га желе у нападу

Португалац је био један од кључних играча црвено-белих прошле сезоне, али је ове непрепознатљив. На лето му истиче уговор, не жели да потпише нови, па Звезда мора брзо да реагује како би нешто и зарадила. Омаленог нападача желе кинески клубови Шангај и Тјанђин. Према незваничним информацијама, тим из Љутице Богдана би у најбољем случају могао да заради милион евра. Црвено-бели су имали понуде за њега и у летњем прелазном року, али су тада проценили да би Португалац головима могао да донесе успех у Европи.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар